/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin historian ensimmäinen jury on jakanut palkinnot. Parhaan kotimaisen lyhytelokuvan R&A LIFT -palkinnon sai Virva ja Vuokko Kuntun ohjaama STAR SHAPED SCAR.

STAR SHAPED SCAR on voittanut R&A Shorts -tapahtuman kaikkien aikojen ensimmäisen kotimaisen kilpailun. Virva ja Vuokko Kuntun dokumenttilyhytelokuva kertoo Jasmin Britneystä, joka pitää niin korkeista koroista, että niillä on mahdoton kävellä.

– Parhaassa tapauksessa elokuva koskettaa ja liikuttaa niin, että happi lähtee. Tämä lyhytelokuva toimi peilinä ja toivomme, että mahdollisimman moni saa kokea sen, mitä tuomaristo koki, jury lausui palkintoperusteluissaan.

LIFT-tapahtuman sponsoroima R&A LIFT -palkinto on 1 500 euroa elokuvan ohjaajille.

Juryn kunniamaininnan sai Tia Kouvon lyhytelokuva MUMMOLA, jota jury kutsui uskomattomaksi taidonnäytteeksi.

Kotimaisen kilpailun ammattilaisjuryyn kuuluivat Ylen radioäänet Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan, Miltton Creativen luova johtaja Mikko Hakkarainen ja viime vuoden R&A Shorts -yleisöpalkinnon voittanut ohjaaja ja kuvaaja Johannes Östergård.

Tuttuun tapaan R&A Shorts -tapahtumassa jaettiin myös yleisöpalkinto, jonka sponsoroi tänä vuonna Rajala Pro Shop. Vuoden yleisöpalkinnon sai Jan Ijäksen dokumenttilyhytelokuva WASTE NO.1 MONEY.