/ Uutiset

Helsingissä juhlitaan nyt elokuvaa, kun Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa täyttää valkokankaat laadulla jo 31. kerran. R&A:n ja KAVIn yleisökilpailuun osallistuu viisi elokuvaa.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali alkaa tänään odotetun COLD WAR– elokuvan näytöksellä Bio Rexissä. Puolalaisen Pawel Pawlikowskin ylistetyn rakkauselokuvan liput on myyty loppuun.

Festivaalin lipunmyynti on alkanut muutenkin vilkkaasti. Yleisön suosikkeihin ovat lukeutuneet mm. amerikkalaisen ohjaajalegenda Spike Leen vierailu festivaalilla, Boots Rileyn komedia SORRY TO BOTHER YOU ja absurdi toimintarymistely MANDY.

Osalle loppuunmyydyistä elokuvista järjestetään lisänäytöksiä festivaalin loppupuolella. Lisänäytöksistä kerrotaan tiistaina.

Rakkautta & Anarkiaa järjestää tänä vuonna historiansa ensimmäisen kilpasarjan. R&A Shorts -tapahtuman kotimaisen kilpailun voitosta ja R&A LIFT -palkinnosta kisaa 32 kotimaista lyhytelokuvaa.

Kaiken kaikkiaan festivaalilla esitetään 164 pitkää elokuvaa, 191 lyhytelokuvaa ja SORJONEN-tv-sarjan 2. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa.

Aiemmin ilmoitettujen vieraiden lisäksi festivaalille saapuu Irlannin vuoden 1847 nälänhädästä vakuuttavan historiallisen draamaelokuvan BLACK ’47 luonut ohjaaja Lance Daly, joka on Helsingissä 27.–30. syyskuuta.

Rakkautta & Anarkiaa – yleisöäänestys toteutetaan jälleen yhteistyössä KAVIn kanssa. Tänä vuonna kilpailuun osallistuvat elokuvat ovat BIRDS OF PASSAGEDAUGHTER OF MINETHE HEIRESSESPETRAja SORRY TO BOTHER YOU.

Yleisö voi äänestä suosikkiaan KAVIn verkkosivuilla.

Voittajaelokuva esitetään marraskuussa elokuvateatteri Orionin Kuukauden elokuvana.