/ Uutiset

Syyskuun R&A-ennakkonäytöksissä muodin kapinallisia Korjaamon ja Rivieran valkokankailla.

Rakkautta & Anarkiaa ja Helsinki Design Week aloittavat yhteistyön. Osana HDW:n ohjelmaa nähdään syyskuussa R&A-ennakkonäytöksinä vuoden kehutuimmat muotielokuvat, joiden aiheina ovat brittiläiset muodin uranuurtajat: punk-ikoni Vivienne Westwood ja kuvienkaataja Alexander McQueen.

Lorna Tuckerin ohjaama Westwood: Punk, Icon, Activist tarjoaa harvinaisen kurkistuksen muodin grand old ladyn Vivienne Westwoodin elämäntarinaan punk-muodin keksijästä muotimaailman huipulle. Ylistetyssä elokuvassa ilahduttavan ärtyisä suunnittelija jakaa auliisti näkemyksiään – oli kyseessä helmojen pituus tai kapitalismi.

Toinen muodin kapinallinen Alexander McQueen (ohj. Ian Bonhôte ja Peter Ettedgui) toi vaatesuunnitteluun häiritsevää synkkyyttä, joka kyseenalaisti kauniina pidetyt asiat.Traaginen mutta kunnioittava McQueen-dokumentti kuvaa itsemurhan tehneen muotisuunnittelijan elämän kaksisuuntaista kulkua hänen taiteensa kehittyessä ja mielenterveytensä heiketessä.

Westwood: Punk, Icon, Activist ja McQueen -elokuvien ennakkonäytökset järjestetään 12. ja 14. syyskuuta Töölön Korjaamolla ja Kallion Rivierassa.

Helsinki Design Weekin ohjelmistoon kuuluvat näytökset ovat ennakkonäytöksiä syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Filming Fashion -elokuvasarjasta.

Muodikkaissa illoissa on luvassa inspiroivia yllätyksiä ja keskusteluja, joissa syvennytään muotielokuvan teemoihin.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 6.-16.9.2018. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.-30.9.2018.