/ Uutiset

Syyskuun R&A-ennakkonäytöksissä muodin kapinallisia Korjaamon ja Rivieran valkokankailla. KUMPIKIN ENNAKKONÄYTÖS ON NYT LOPPUUNMYYTY.

Rakkautta & Anarkiaa ja Helsinki Design Week aloittavat yhteistyön. Osana HDW:n ohjelmaa nähdään syyskuussa R&A-ennakkonäytöksinä vuoden kehutuimmat muotielokuvat, joiden aiheina ovat brittiläiset muodin uranuurtajat: punk-ikoni Vivienne Westwood ja kuvienkaataja Alexander McQueen.

Lorna Tuckerin ohjaama Westwood: Punk, Icon, Activist tarjoaa harvinaisen kurkistuksen muodin grand old ladyn Vivienne Westwoodin elämäntarinaan punk-muodin keksijästä muotimaailman huipulle. Ylistetyssä elokuvassa ilahduttavan ärtyisä suunnittelija jakaa auliisti näkemyksiään – oli kyseessä helmojen pituus tai kapitalismi.

Toinen muodin kapinallinen Alexander McQueen (ohj. Ian Bonhôte ja Peter Ettedgui) toi vaatesuunnitteluun häiritsevää synkkyyttä, joka kyseenalaisti kauniina pidetyt asiat.Traaginen mutta kunnioittava McQueen-dokumentti kuvaa itsemurhan tehneen muotisuunnittelijan elämän kaksisuuntaista kulkua hänen taiteensa kehittyessä ja mielenterveytensä heiketessä.

Esitykset ovat ennakkonäytöksiä syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Filming Fashion -elokuvasarjasta ja ne järjestetään Helsinki Design Weekin aikana:
McQueen Korjaamo Kino Töölössä (Töölönkatu 51 b) ke 12.9. klo 18
Westwood: Punk, Icon, Activist Rivierassa (Harjukatu 2) pe 14.9. klo 20.30

Muodikkaissa illoissa on luvassa inspiroivia yllätyksiä ja keskusteluja, joissa syvennytään muotielokuvan teemoihin. Liput tulevat myyntiin 3.9. festivaalin verkkokaupassa.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 6.-16.9.2018. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.-30.9.2018.