/ Uutiset

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts avaa kilpailun kotimaisille lyhytelokuville. Kilpailuun voi hakea alle 30 minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla. Haku on nyt auki! R&A Shorts järjestetään 26.-30.9.2018 ja se on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin lyhytelokuvatapahtuma Cut to the Chase – R&A Shorts kutsuu elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2018 kotimaiseen lyhytelokuvakilpailuun. Kilpailuun voi hakea 1.1.2017 jälkeen valmistuneella alle 30 minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla. Kaikki kilpailuun valittavat elokuvat esitetään syksyn R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtumassa. Kilpasarjan elokuvat valitsee festivaalin esiraati ja voittajan ammattilaisjury. Paras elokuva palkitaan rahapalkinnolla. Kotimaisen kilpailun lyhytelokuvat kilpailevat automaattisesti myös R&A Shorts -yleisöpalkinnosta.

Haku kilpailuun on nyt auki! Haku päättyy 15.6. R&A Shorts järjestetään 26.-30.9.2018 ja se on osa HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia.

Linkki hakulomakkeeseen sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

R&A:n lyhytelokuvaohjelmisto sisältää vuosittain lähes 200 eurooppalaista lyhytelokuvaa. Ohjelmiston ytimessä on kotimainen ja pohjoismainen elokuva, joka nostaa erityisesti nuoria nousevia kykyjä ammattilais- ja opiskelijatöiden kautta. Pohjoismaisen fokuksen lisäksi ohjelmistossa näkyy korkeatasoinen ja monimuotoinen uusi eurooppalainen lyhytelokuva. Vuonna 2017 lanseeratun Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman pyrkimyksenä on edistää lyhytelokuvien ja erityisesti kotimaisten lyhytelokuvantekijöiden näkyvyyttä ja asemaa laajan kohdeyleisön parissa Suomessa sekä synnyttää lyhytelokuville uusia yleisöjä.


Lisätiedot kilpailusta:

Veera Kotila
HIFF – Rakkautta & Anarkiaa tuottaja
veera (at) hiff.fi
Tel +358 40 74 23 523