/ Uutiset

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään jälleen 21. joulukuuta. Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa kahdeksasta valmiiksi räätälöidystä paketista.

R&A:n tarjoama paketti R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman parhaat esittelee festivaalin yhteydessä järjestettävän Cut to the Chase – R&A Shorts -tapahtuman vuoden 2017 yleisöäänestyksen menestyjät! Neljästä kotimaisesta lyhytelokuvasta koostuva näytös vie katsojat kauaksi napapiirin pohjoispuolelle, apteekkimatkalle maaseutumaisemiin, salaperäisen autovarkaan kintereille sekä muistikuvien ja kertomusten syövereihin. Paketissa nähdään elokuvat Tarfala, Muistikuvia, Yövaras sekä Kukista ja mehiläisistä.

Elokuvanäytöksiä voi järjestää ajalla 15.-22.12. Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät näiltä verkkosivuilta. Pop up –näytösten lisäksi lyhytelokuvia voi nähdä joulukuussa myös klubeilla ympäri Suomen. Lyhytelokuvan kuukausi huipentuu Lyhytelokuvamaratoniin Yle Teemalla 21.12.

Nyt viidettä kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo kuudetta kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi kymmenissä muissa maissa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Kettupäivät, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival ja Pirkanmaan elokuvakeskus.