/ Uutiset

30 vuotta täyttänyt Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali alkaa tänään loppuunmyydyllä avajaisnäytöksellä. Yhdentoista päivän aikana esitetään 173 pitkä elokuvaa, MYRSKYN JÄLKEEN -minisarja sekä R&A Shorts -tapahtuman 190 lyhytelokuvaa.

Ylistetty rakkauselokuva CALL ME BY YOUR NAME avaa tänään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin juhlavuoden. Italialaisen Luca Guadagninon elokuvan liput myytiin loppuun ensimmäisenä tämän vuoden R&A-elokuvista. Lippuja kannattaa kuitenkin kysellä Savoy-teatterin ovelta vielä noin 20 – 30 minuuttia ennen klo 17.30 alkavaa näytöstä.

Festivaalin juhlavuoden lipunmyynti on lähtenyt käyntiin aiempia vuosia vilkkaammin. Myöhemmin elokuvateattereihin tulevien elokuvien lisäksi erityistä kiinnostusta ovat herättäneet mm. DAVID LYNCH: THE ART LIFE, L’AMANT DOUBLE, A HUSTLER’S DIARY ja TEHRAN TABOO. Moniin suosikkinäytöksiinkin on vielä jäljellä joitakin lippuja!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla palkinnot jakaa juryjen sijaan yleisö. Tänä vuonna yleisöpalkinnosta kilpailevat elokuvat BEYOND DREAMS, BOBBI JENE, A CIAMBRA, CLOSE-KNIT ja THE SUMMIT. Perinteinen yleisöäänestys järjestetään jälleen yhteistyössä KAVIn kanssa ja yleisö voi äänestää suosikkiaan KAVIn verkkosivuilla.

Äänestyksen voittanut elokuva esitetään marraskuussa kuukauden elokuvana elokuvateatteri Orionissa.

Aiemmin ilmoitettujen vieraiden lisäksi festivaalille osallistuvat myös QUEERAMA-dokumenttielokuvan ohjaaja Daisy Asquith ja Ai Weiwein HUMAN FLOW -elokuvan tanskalainen leikkaaja Niels Pagh Andersen.

Jonas Carpignano, Rezo Gigineishvili ja Amanda Kernell ovat ikävä kyllä joutuneet perumaan saapumisensa.

Tervetuloa festivaalille joka iikka!