/ Uutiset

Tanskalainen tv- ja elokuvatähti Pilou Asbæk saa Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ensimmäisen Nordic Flair -palkinnon. R&A ja Yle järjestävät palkitsemisen yhteydessä 21.9. yleisötilaisuuden, jossa Asbæk kertoo työstään näyttelijänä.

R&A ja Finnish Film Affair palkitsevat tanskalaisen Pilou Asbækin ensimmäisellä Nordic Flair -palkinnolla. 21. syyskuuta myönnettävä palkinto on tunnustus Asbækin rohkeista roolitöistä ja kansainvälisestä urasta. Myös tulevaisuudessa Nordic Flair -palkinto on tarkoitus jakaa elokuvan parissa työskentelevälle henkilölle, joka tekee pohjoismaista osaamista tunnetuksi maailmalla.

Palkitsemisen yhteydessä järjestetään yleisötilaisuus Valokeilassa Pilou Asbæk, jossa Ylen toimittaja JP Pulkkinen haastattelee Asbækia tämän työstä tv-sarjoissa ja elokuvissa. Torstaina 21. syyskuuta Kulttuuriareena Gloriassa klo 17.00 alkava tilaisuus streamataan suorana lähetyksenä Yle Areenassa. Tapahtuman lipunmyynti alkaa festivaalin lipunmyyntipisteissä maanantaina 11. syyskuuta.

Ensi vuonna Arto Halosen ohjaaman The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvan pääosassa nähtävä Asbæk tunnetaan rooleistaan tv-sarjoissa Game of Thrones (2016–) ja Vallan linnake (Borgen, 2010–2013). Hän on esiintynyt tärkeissä osissa myös useissa elokuvissa, kuten mm. Sota (Krigen, R&A 2016), Ben-Hur (2016) ja Ghost in the Shell (2017).

Finnish Film Affair on 19. –21. syyskuuta järjestettävä elokuva-alan ammattilaistapahtuma. Sen ohessa järjestettävä Nordic Flair -tapahtuma esittelee pohjoismaisia elokuvantekijöitä kansainvälisille ammattilaisvieraille.

Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa valtaa Helsingin elokuvateatterit 30. kerran 14.–24. syyskuuta 2017.

The Guardian Angel – Suojelusenkeli saa ensi-iltansa 9. maaliskuuta 2018.