/ Uutiset

Valmistautukaa! Rakkautta & Anarkiaa on julkistanut vieraansa ja ohjelmistonsa. Festivaalin koko ohjelmisto löytyy nettisivuilta perjantaista 1.9. lähtien. Jo kahden viikon päästä voit nähdä kaikki ne elokuvat, joista kohta kohistaan.

Rullatkaa punainen matto! Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin päävieraaksi saapuu Ranskan Lumière-instituutin johtaja Thierry Frémaux, joka tunnetaan myös Cannesin elokuvajuhlien johtajana. Frémaux esittelee Helsingissä kokoamansa ja juontamansa mykkäelokuvakoosteen LUMIÈRE! (2016).

Italianamerikkalainen Jonas Carpignano tuo festivaalille Cannesin Directors’ Fortnight -sarjassa palkitun elokuvansa A CIAMBRA. Siinä Carpignano palaa esikoiselokuvansa Mediterranea (R&A 2015) maisemiin Italian Calabriaan ja A Ciambran romaniyhteisöön. Pääosassa nähdään debyytistäkin tuttu nuori Pio Amato.

Kolmas Cannesista Helsinkiin elokuvansa tuova vieras on Saksassa asuva iranilainen Ali Soozandeh. Hän esittelee festivaalilla esikoiselokuvansa TEHRAN TABOO, animaatioelokuvan, jossa iranilaiset nuoret kamppailevat yhteiskuntansa seksiin liittyvien tabujen kanssa.

Ruokala Lokki (2006) oli yleisön suosikki niin Japanissa kuin Suomessakin. Sen ohjaaja Naoko Ogigami tulee R&A:han uuden elokuvansa CLOSE-KNIT kanssa. Lämminhenkinen tarina perheestä ja suvaitsevaisuudesta kertoo myös yllättävästi neulomisen merkityksestä.

Myös SAAMELAISVERI-elokuvan nuori pääosanesittäjä Lene Cecilia Sparrok saapuu R&A:n vieraaksi. Elokuvan ohjaaja Amanda Kernell sen sijaan on joutunut perumaan vierailunsa.

Täydellinen lista R&A-vieraista löytyy verkkosivuilta syyskuun alussa.

Näe kaikki hyvä etukäteen!

Tuttuun tapaan R&A:ssa voi nähdä myös syksyn parhaat elokuvat etukäteen. Ennakkonäytöksissä nähdään mm. kaksi elokuvaa suoraan Venetsian elokuvajuhlilta. Ne ovat kiinalaistaiteilija Ai Weiwein pakolaiskriisiä käsittelevä dokumenttielokuva HUMAN FLOW ja Martin McDonaghin (In Bruges, 2008) hirtehinen draama THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI.

Muita ennakkonäytöksiä ovat Cannesin arvostetun Grand Prix -palkinnon napannut aids-aktivisteista kertova BPM (BEATS PER MINUTE) ja pakistanilaistaustaisen amerikkalaisen stand up -koomikon Kumal Nanjianin (Silicon Valley -tv-sarja) omaan tarinaan perustuva romanttinen indiekomedia THE BIG SICK.

Nämä ja noin 150 muuta elokuvaa 14.-24. syyskuuta 30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla!