/ Uutiset

Yle Teema osallistuu R&A:n juhlaan esittämällä 13.–23. syyskuuta takavuosien festarihittejä ja hillittömiä raportteja festivaalin 1990-luvun villeiltä vuosilta. Yle näkyy myös itse festivaalilla keskustelutilaisuuksien ja ennakkoesityksen muodossa.

30-vuotias Rakkautta & Anarkiaa -festivaali näkyy nyt myös koko maassa. Yle Teeman Rakkautta & Anarkiaa -sarjassa esitetään syyskuussa festarihittejä kaikilta vuosikymmeniltä. Niiden ohessa esitetään 11.9. Teeman Elävässä arkistossa kolme festivaalireportaasia 1990-luvulta. Ylen arkistoista kaivetuissa reportaaseissa ovat äänessä mm. John WooJörg Buttgereit ja Gaspar Noé.

Elokuvasarjan avaa 13.9. vuoden 1991 festivaalilla kohahduttanut THE REFLECTING SKIN – LAPSUUDEN LOPPU (The Reflecting Skin, 1990). Elokuvan ohjaaja Philip Ridley vieraili Helsingissä ja hurmasi sekä yleisön että kriitikot.

Ohjelmistossa nähdään myös festivaalille nimen antanut Lina Wertmüllerin RAKKAUTTA JA ANARKIAA (Film d’amore e d’anarchia, 1973), jonka yhteydessä 16.9. esitetään myös uusi dokumenttielokuva LINA WERTMÜLLER JA VALKOISET LASIT (Dietro gli occhiali bianchi). Dokkarissa omia teitään kulkenutta Wertmülleriä muistelevat mm. Martin Scorsese. Harvey Keitel ja Sophia Loren.

Uudempaa elokuvaa Teemalla edustavat tämänkin vuoden festivaalille elokuvan ohjannut Andrei Zvjagintsev, jonka merkkiteos LEVIATHAN saa tv-ensi-iltansa 20.9. Festivaalin toisen lauantain päättää puolestaan viime vuoden ranskalainen yleisösuosikki LES COWBOYS, jonka parina esitetään sen innoittajana toiminut John Fordin western-klassikko ETSIJÄT (The Searchers, 1956).

Lisää tietoa Teeman R&A-elokuvista löydät täältä.

Kaksi vuotta sitten esitetty Bruno Dumontin minisarja PIKKU QUINQUIN (R&A 2015) esitetään Teemalla uusintana 18.21.9.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla Yle isännöi ilmaisia keskustelutilaisuuksia elokuvantekijävieraiden kanssa Dubrovnikin lavalla 19., 21. ja 22.9.

R&A:ssa esitetään myös myöhemmin Yle TV1:llä ja Yle Areenassa nähtävä Leea Klemolan ja Kaarina Hazardin kolmiosainen tv-sarja MYRSKYN JÄLKEEN.