/ Uutiset

Allas Sea Poolilla 1.-3.9. järjestettävissä Kino Allas R&A-juhlanäytöksissä esitetään festivaalisuosikkeja 2010-luvulta. Näytöksiin mahtuu 2 000 ensimmäisenä saapunutta. Näytöksissä voi ostaa ensimmäisten joukossa R&A:n tämän vuoden sarjalippuja, katalogeja ja muita tuotteita. 

Rakastetut R&A-ulkoilmanäytökset tulevat taas! Allas Sea Poolin Kino Allas R&A-juhlanäytöksissä 1.-3.9. esitetään kolme viime vuosien festivaalihittiä:

Perjantai 1.9: Frances Ha (R&A-päätöselokuva 2013)

”Jos yhdysvaltalaisen Noah Baumbachin uuden elokuvan nimihenkilö Frances Ha asuisi Suomessa, häntä tuijotettaisiin hämmennyksen vallassa kurtistuneiden kulmien alta. Eihän kenenkään sovi tehdä balettihyppyjä suojatiellä, lentää juuri myönnetyn luottokortin turvin viikonlopuksi Pariisiin tai hölistä joutavia fiineillä illalliskutsuilla. […] Greta Gerwigin näyttelemästä Francesista ei mitenkään voi olla pitämättä, kun tämä töpeksii über-viileän luovan luokan keskuudessa eikä ota uskoakseen, ettei hänestä milloinkaan tule suurenmoista tanssijaa. Elokuva on vähän höpsö mutta kuitenkin inspiroiva – harvoin tuntuu mustavalkofilmi olevan näin täynnä värejä.” -Elle 16.9.2013

Lauantai 2.9: Beasts of the Southern Wild (R&A-avajaiselokuva 2012)

“Elokuvafestivaalin avajaisiin sopii elokuva, joka on valmistettu ilman Hollywood-studioita ja joka siitä huolimatta on noussut Oscar-veikkauksiin. Elokuva, joka on palkittu jo Sundancessa ja Cannesissa. Beasts of the Southern Wild […] on kertomus kuusivuotiaasta tytöstä Louisianan suistomailla, joilla ilmastonmuutos ja tulvat, köyhyys ja alkoholismi pitävät majaa. Kurjat kuvataan kuitenkin naturalistisen onnellisina jättömään sotkujen keskellä. Elokuva katsoo maailmaa kuusivuotiaan tytön silmin. Mukana on paljon tytön fantasiaa, värikylläistä magiikkaa ja ihmetystä.” -Veli-Pekka Lehtonen, Helsingin Sanomat 20.9.2012

Sunnuntai 3.9: Iho jossa elän (R&A-avajaiselokuva 2011)

Iho jossa elän (La piel que habito, 2011) on moderni muunnos hullun tiedemiehen tarinasta. Plastiikkakirurgia esittävä [Antonio] Banderas tekee elokuvassa komean paluun [Pedro] Almodóvarin maailman. Hänen roolihahmonsa tavoittelee pakkomielteisesti täydellistä muotoa, ja Almodóvar toistaa tätä pakkomiellettä elokuvansa liki täydellisessä muotokielessä. Almodóvarin elokuviin olennaisesti kuuluvaa roisia, mautonta huumoria ei kuitenkaan unohdeta. -Yle Teema 7.11.2013

Ulkoilmanäytöksiin mahtuu 2 000 ensimmäisenä saapunutta. Ovet avataan klo 20.00.

Altaalla on myynnissä Rakkautta & Anarkiaa –festivaalin tämän vuoden katalogeja, sarjakortteja, t-paitoja, kasseja ja kalentereita.

Tapahtuman Facebook-sivu