/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Festivaalin juhlavuoden elokuviin kuuluvat muun muassa Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen karhun voittanut vinksahtanut unkarilainen rakkauselokuva On Body and Soul sekä seksikäs ja synkkä brittiläinen klassikkotulkinta Lady Macbeth.

On Body and Soul tulee myöhemmin elokuvateattereihin Cinemansen levittämänä ja Lady Macbeth Cinema Mondon levittämänä.

Festivaalin juhlavuoden ilmeestä vastaa kuvataiteilija Samuli Heimonen.

Varaslähtö juhlaan elokuussa

Juhlintaan otetaan varaslähtö jo elokuussa haastattelukirjan ja festivaalilla nähtyjen klassikkoelokuvien muodossa.

30 vuotta rakkautta ja anarkiaa -kirja paljastaa festivaalin vaiheet alkuaikojen villeistä vuosista sen nykyiseen asemaan Suomen suurimpana ja kauneimpana elokuvatapahtumana. Kalle Kinnusen ja Lauri Lehtisen loihtima annos suomalaista elokuvahistoriaa ilmestyy 16.8. Like Kustannuksen tarjoilemana.

– Kirjaa lukiessa ihmettelee, miten festivaalin taustalla toimineet perustajajäsenet ovat yhä hengissä, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin nykyinen toiminnanjohtaja Anna Möttölä sanoo.

R&A:n merkitystä suomalaiselle elokuvakulttuurille juhlitaan myös elokuvateatteri Orionissa. 30 vuotta Rakkautta & Anarkiaa -sarjaan kuuluu festivaalilla Suomen ensiesityksensä saaneita elokuvia, kuten Hard BoiledPulp Fiction ja The Virgin Suicides. KAVI:n R&A-sarja alkaa 16.8. Gregg Arakin elokuvalla Mysterious Skin.

Lyhytelokuvat ovat entistä paremmin esillä syyskuun festivaalilla. Niitä nähdään ohjelmistossa ennätysmäärä. R&A:ssa esitettäviin lyhytelokuviin lukeutuu myös vastikään Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Teppo Airaksisen elokuva Katto.

30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali valloittaa Helsingin elokuvasalit 14. – 24.9.2017. Festivaalin pääteatterina jatkaa viime vuoden tapaan Savoy-teatteri.

RA_juliste