/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia järjestävän yhdistyksen toiminnanjohtajana aloittaa 1.3.2017 Anna Möttölä. Hän seuraa tehtävässä Sara Norbergia, joka siirtyy Kulttuuritehdas Korjaamon toimitusjohtajaksi.

Möttölä (FM) työskentelee kolmatta vuotta suunnittelijana Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa, jossa hän on vastannut mm. elokuvateatteri Orionin päivittäistoiminnasta, erikoisohjelmasta ja koko ohjelmiston markkinoinnista. Kulttuurihistoriasta Turun yliopistosta valmistunut Möttölä on lisäksi työskennellyt kulttuurituottajana Lasipalatsin elokuva- ja mediakeskuksessa ja osallistunut monenlaisten kulttuuri- ja designtapahtumien järjestämiseen. Möttölä on kirjoittanut elokuva-arvioita Helsingin Sanomille vuodesta 2009 ja helmikuun lopussa hän on neljättä kertaa YLE Teemalla suoran Oscar-lähetyksen asiantuntijakommentaattorina.

”Annassa yhdistyy visiönäärisyys, monipuolinen tuotannollinen osaaminen ja kokemus sekä laaja kulttuurialan verkottuminen. Hän on R&A-festivaalille tuttu yhteistyökumppani monista eri yhteyksistä ja tuntee hyvin arvomme ja toimintatapamme. Anna on myös osoittanut olevansa hyvin innovatiivinen yleisötyön kehittäjä ja olemme vakuuttuneet että hänen johdossaan R&A-festivaali jatkaa kehittymistään valtakunnan merkittävimpänä elokuvafestivaalina”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja ja hallituksen jäsen Pekka Lanerva.

“On upeaa päästä luotsaamaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia, joka on merkittävällä tavalla rikastuttanut suomalaista elokuvakulttuuria niin elokuvankatsojien kuin -ammattilaisten näkökulmasta ja saavuttanut kansainvälisen elokuvakentän arvostuksen. Yhdistyksen toimintaa on jatkuvasti kehitetty ja kunnianhimoinen työ jatkuu. Tänä vuonna vietämme festivaalin 30. juhlavuotta ja loistavan tekijäporukan kanssa päämäärämme on tehdä R&A:sta yleisöllemme entistäkin hienompi kokemus,” Möttölä sanoo.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toimintaan kuuluvat myös keväinen Season Film Festival, suomalaisen elokuvan kansainvälistä vientiä edistävä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtuma, valtakunnallinen R&A-kiertue ja elokuvakasvatukseen keskittyvä R&A Pulpettikino.