/ Uutiset

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään jälleen 21. joulukuuta kymmenissä maissa. Myös R&A on tänä vuonna mukana järjestämässä lyhytelokuvapäivää, jossa kuka vain voi pistää pystyyn oman POP-UP tapahtuman niin kotona, teatterissa tai kahvilassa tilaamalla valmiiksi kuratoidun ja ilmaisen leffapaketin. Järjestäjät voivat valita ohjelmistonsa jopa kymmenestä valmiiksi räätälöidystä paketista tai näyttää vaikkapa omia lyhytelokuvia. R&A tarjoaa syyskuisella festivaalilla yleisön hurmanneen Ninja Thybergin retrospektiivinäytöksen, joka sisältää ruotsalaisohjaajan viisi elokuvaa vuosilta 2013-2015.

H-hetkeen asti julkaistaan päivittäin myös uusi elokuva lyhytelokuvapaiva.fi-sivustolla sekä Lyhytelokuva-nimisessä mobiilisovelluksessa. Elokuvavalinnat ovat tunnettujen kulttuurivaikuttajien tekemiä, paketeista puolestaan vastaavat Suomen elokuvasäätiö, mediataiteen levityskeskus AV-arkki, festivaalit Rakkautta & Anarkiaa, Turku Animated Film Festival ja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali sekä Future Shorts Finland ja Kino Euphoria. Pop up -näytösten lisäksi lyhytelokuvista voi nauttia Doc Loungen ja Future Shortsin ennakkoklubeilla.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Future Shorts Finland, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival, Rakkautta & Anarkiaa, Doc Lounge ja Euphoria Borealis ry sekä kymmenet pop up -teatterinpitäjät. Lyhytelokuvapäivä huipentuu 21.12.2016 Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen.

Järjestä kohtaus ja ole mukana tekemässä lyhytelokuvapäivää!

www.lyhytelokuvapaiva.fi
www.facebook.com/lyhytelokuvapaiva/
www.twitter.com/Lyhytelokuva
www.instagram.com/lyhytelokuva/
www.lyhytelokuvapaiva.fi/sovellus

#lyhytelokuvapäivä