/ Uutiset

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2016 elokuvapalkinnon saivat ohjaaja-käsikirjoittaja Joachim Trier, käsikirjoittaja Eskil Vogt ja tuottaja Thomas Robsahm elokuvasta LOUDER THAN BOMBS.

R&A-festivaalin vuoden 2015 avajaiselokuva LOUDER THAN BOMBS sai myöhään tiistai-iltana (1.12.2016) ensimmäisenä norjalaisena elokuvana POHJOISMAIDEN NEUVOSTON ELOKUVAPALKINNON, joka on yksi tavoitelluimmista eurooppalaisista elokuva-alan palkinnoista. Palkintotilaisuus, johon HKK Tanskan kruununprinssi Frederik osallistui, pidettiin Kööpenhaminassa parhaillaan käynnissä olevan Pohjoismaiden ministerineuvoston varsinaisen istunnon yhteydessä.

Kaikki tämän vuoden palkintoehdokkaat esitettiin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla omassa esityssarjassaan.

350 000 Tanskan kruunun (noin 47 000 euron) arvoinen rahapalkinto jaetaan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan kesken. Tarkoituksena on korostaa, että elokuva taiteenlajina on näiden kolmen päätekijän tiiviin yhteistyön tulos.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa hallinnoi Pohjoismainen elokuva- ja televisiorahasto. Lisätietoja saa rahaston sivustosta www.nordicfilmandtvfund.com.