/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa tuo ohjelmistoaan ja festivaalitunnelmaa myös Kehä III:n ulkopuolelle. R&A-kiertue järjestetään Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin syyskuun lopulta alkaen tämän vuoden loppuun saakka. Kiertue-elokuvia tulevat esittämään muun muassa maakuntateatterit, elokuvakerhot, erilaiset tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut.

R&A-kiertuenäytöksiä tullaan näkemään lähes kolmellakymmenellä paikkakunnalla pääsääntöisesti syyskauden 2016 aikana. Näytöksiä järjestetään mm. Turussa, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella, Hämeenlinnassa sekä Joensuussa. Esitykset ulottuvat aina Rovaniemelle, Kemijärvelle sekä Inariin saakka. Kiertuetietoja päivitetään yhä. Ajantasaiset tiedot kaupungeista, päivämääristä ja näytösajoista löytyvät täältä.

Laatuelokuvia meiltä ja muualta

Kiertueohjelmistossa nähdään niin lastenelokuvia, kotimaisia indie-tuotantoja kuin kansainvälisiä elokuvahelmiäkin. Ohjelmistossa nähdään esimerkiksi R&A:n yleisökilpailun voittajaksi valittu LES COWBOYS. Se on käsikirjoittajana, näyttelijänä, tuottajana ja jopa säveltäjänä ansioituneen Thomas Bidegainin esikoisohjaus. Bidegain on käsikirjoittanut muiden muassa Jacques Audiardin ohjaamat ylistetyt ja palkitut teokset Profeetta, Luihin ja ytimiin ja Dheepan. LES COWBOYS on Ranskan maaseudulle sijoittuva perhedraama kadonnutta tytärtä ja siskoa etsivistä isästä ja pojasta. Hyväntuulinen MISS IMPOSSIBLE – HANKALAN MAINEESSA palkittiin Euroopan elokuva-akatemian nuoren yleisön valintana vuonna 2016. Elokuvassa 13-vuotias Aurore haaveilee bänditouhuista ja riitelee vanhempiensa kanssa. Suomeksi tekstitetty elokuva on tilattavissa R&A-kiertueen kautta poikkeuksellisesti kevään 2017 loppuun saakka.

Kiertueohjelmistossa nähdään vahvaa osaamista Puolan nousevilta elokuvantekijöiltä. Kiertue-elokuvat THESE DAUGHTERS OF MINE, THE LAST FAMILY sekä UNITED STATES OF LOVE tullaan näkemään liki kymmenellä paikkakunnalla loka-marraskuussa yhteistyössä Puolan elokuvaviikkojen kanssa. Kiertueen elokuvat saivat ensiesityksensä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla 15.–25.9.