/ Uutiset

Vaikka painavat filmikelat ovat elokuvafestivaaleilla nykyään harvinaisuus, elokuvat eivät tule festivaalille itsekseen. Maailmanlaajuinen logistiikkayritys UPS on Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sponsori ja varmistaa, että esityskopiot saapuvat ajoissa maahan.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla näytetään syyskuussa tuttuun tapaan laatuelokuvaa yli 70 maasta. Yli 180 pitkää ja 180 lyhyttä elokuvaa esitetään festivaalin aikana yli 500 näytöksessä.

R&A-festivaalille saapuu elokuvia eri maailman kolkista, jopa Kolumbiasta ja Zimbabwesta asti. Elokuvien maahantuonti ja oikeisiin saleihin saaminen onkin oikea logistinen palapeli. Vaativaan tehtävään festivaalin viralliseksi logistiikkasponsoriksi valittiin maailman suurin logistiikkayritys UPS.

Leijonanosa elokuvista saapuu festivaalille fyysisenä kiintolevynä (Digital Cinema Package), josta elokuva ladataan näytösteatterin palvelimelle. Vaikka painavat filmikelat ovat pitkälti historiaa elokuvafestivaaleilla, vain kourallinen elokuvista saadaan piuhoja pitkin. Lähettiautot siis suhaavat, mikä korostaa ympäristöä säästävien ratkaisujen merkitystä. UPS on näissä ratkaisuissa kuljetusalan kärkeä.

UPS:n vuosittain ajamista kilometreistä 16% eli 1,6 miljardia kilometriä ajetaan vaihtoehtoisia polttoaineita tai sähköä käyttäen. Tämä vastaa 4000 kuumatkan verran päästövähennyksiä. Puhtailla polttoaineilla ajettujen kilometrien lisääminen on ollut pitkän kehitystyön tulos. UPS:llä on yksi koko kuljetusalan suurimmista ja monipuolisimmista ajoneuvokalustoista, joka sisältää yli 7200 vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävää ajoneuvoa maailmanlaajuisesti.

Koska UPS:n toiminnot ovat suurelta osin riippuvaisia ajoneuvoista ja lentokoneista, UPS keskittyy tekemään kuljetusverkostostaan mahdollisimman tehokkaan ja ympäristöystävällisen käyttämällä polttoaine- ja energiansäästöohjelmia, lentoliikennehankkeita maassa ja ilmassa, lähetysten yhdistämistä ja henkilöstön sitouttamisohjelmia. UPS tarjoaa myös asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida lähetysten kasvihuonepäästöjä pientä maksua vastaan.

“Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yleisö on todella tiedostavaa, ja meille on tärkeää valita yhteistyökumppaneita, jotka sopivat yleisömme arvoihin”, kehuu festivaalin toiminnanjohtaja Sara Norberg.