/ Uutiset

Syksyn kuumimmat elokuvauutuudet saavat varaslähdön jo syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Etukäteen kohua herättänyt Oliver Stonen uusin elokuva SNOWDEN nähdään festivaalin avajaisviikonloppuna.

Oscar-voittaja Oliver Stone ei ole aiemminkaan arastellut tarttua ristiriitaisiin hahmoihin, mutta harva jakaa yhtä voimakkaasti mielipiteet kuin Edward Snowden. NSA:n laajamittaisen laittoman valvonnan paljastanut Snowden on toisille sankari ja toisille petturi. Stone sukeltaa uudessa elokuvassaan SNOWDEN kuitenkin uutisotsikoita syvemmälle ja kertoo, miten Snowden päätti kuunnella omaatuntoaan ja hylätä kaiken. Syksyn kohutuimman elokuvan näytöksen alustaa festivaalilla tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen.

Espanjalaisohjaaja J.A. Bayona ampaisi suuren yleisön tietoisuuteen kauhuelokuvallaan Orpokoti (R&A 2007). Hänen uusin elokuvansa A MONSTER CALLS on häikäisevä paluu päänsisäisiin maailmoihin, joissa moni ihminen jossain vaiheessa elää. Nuori Conor on elokuvan päähenkilö, jonka äiti tekee hiljalleen kuolemaa. Ilmassa painostavana roikkuva menetyksen tunne hälvenee hetkeksi, kun hirviö ilmestyy ja lupaa kertoa kolme tarinaa, mutta niiden jälkeen Conorin on kohdattava totuus. Elokuva perustuu Patrick Nessin samannimiseen huippusuosittuun lastenkirjaan.

Zombit ovat tulleet jäädäkseen, kun Walking Dead -sarjan kaltaiset tv-hitit ovat hiljalleen tartuttaneet zombiepidemian jälleen valkokankaille. Mikään viimeaikainen elokuva ei kuitenkaan ole kuvannut zombeja yhtä koskettavan ristiriitaisesti kuin tuore THE GIRL WITH ALL THE GIFTS. Elokuvassa mystinen epidemia on riehunut jo 10 vuotta ja rokotetta kehitellään kuumeisesti zombilapsien avulla, joilla on immuniteetti tartunnalle. Elokuva herättää tärkeitä kysymyksiä ihmisyydestä ja sen rajoista.

Lista kaikista levitykseen tulevista elokuvista löytyy täältä.