/ Uutiset

Cannes-voittajia, legendaarisia muusikoita ja vuoden odotetuimpia elokuvia maailman eri kolkista! Rakkautta & Anarkiaa paljastaa ensimmäiset tärpit syyskuun ohjelmistosta:

Suoraan Cannesin kilpasarjasta festivaalille saapuu Cristian Mungiun Bacalaureat (Graduation), joka palkittiin Cannesissa parhaasta ohjauksesta. Elokuvassa lääkäri-isä pyrkii vaikuttamaan tyttärensä koulun loppukokeeseen kyseenalaisella tavalla.

– Jos hyväksyy korruption, sokeutuu pian päivittäisille moraalisille kompromisseille, romanialainen mestariohjaaja sanoo.

Mungiu lienee ainoa ohjaaja, joka on saanut Cannesin kilpasarjassa keskeisen palkinnon kolmesta peräkkäisestä elokuvastaan. Hänen läpimurtoelokuvansa 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää voitti Kultaisen palmun vuonna 2007. Yli vuorten palkittiin puolestaan parhaasta käsikirjoituksesta ja naispääosista. Cinema Mondo tuo elokuvan levitykseen ensi talvena.

Toinen odotettu elokuva ohjelmistossa on Mia madre, jonka arvostettu elokuvalehti Cahiers du cinema valitsi viime vuoden parhaaksi elokuvaksi. Nanni Morettin elokuvassa keski-ikäinen ohjaaja Margherita painiskelee oman elämänsä kriisien ja äitinsä menettämisen kanssa.

Japanilaisen elokuvan kärkeä festivaalilla edustaa Kiyoshi Kurosawan Creepy (Kurîpî: Itsuwari no rinjin). Pohjoismaisen rikosdraaman synkemmän laidan mieleen tuovassa elokuvassa entinen etsivä alkaa tutkia tapausta, jonka taustalta paljastuu epäinhimillinen pahuus.

Etelä-Koreasta nähdään animoitu zombie-elokuva Seoul Station. R&A:n vakionimen Sang-ho Yeonin uusin elokuva on yhteiskuntakriittinen ja nihilistinen kuvaus zombie-epidemian puhkeamisesta kodittomien yhteisössä Soulin juna-asemalla.

R&A:n musiikkielokuvissa on luvassa räjähtäviä elämäkertoja. Amerikkalaisen Don Cheadlen esikoisohjaus Miles Ahead on fiktiivinen kuvaus jazz-trumpetisti Miles Davisin huuruisesta elämästä. Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words puolestaan kertoo nimensä mukaisesti kokeellisen rockin pellepelottoman tarinan miehen itsensä sanoin.

Pohjoismaista elokuvaa syyskuun kattauksessa edustaa tanskalaisen Tobias Lindholmin A War (Krigen). Tanskan viime vuoden Oscar-ehdokas kertoo Afganistanin sodassa tiukkaan paikkaan joutuvasta armeijan upseerista ja hänen kotona odottavan perheensä kamppailusta.

Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 29:nnen kerran 15. – 25. 9. 2016. Merkitse päivät kalenteriisi nyt!

Kuva elokuvasta A War.