/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa avaa syyskuussa Helsingin uusia elokuvasaleja. Pääteatteriksi tulee elokuvakäyttöön palautettu Savoy-teatteri. Elokuvia esitetään myös upouudessa Rivierassa, joka avaa ovensa yleisölle festivaalilla. Festivaalin uusiin saleihin kuuluvat myös Kinopalatsi 1 ja 2.

R&A palaa syksyllä Savoy-teatteriin 20 vuoden tauon jälkeen. Elokuvavalmiuteen palautettu 735-paikkainen Savoy-teatteri korvaa remontissa olevan Bio Rexin festivaalin pääteatterina. Teatteriin asennetaan kesän aikana uusi digitaalinen elokuvateatteritekniikka ja uusi äänitekniikka.

Savoy-teatterissa järjestetään yli 40 R&A-näytöstä, muun muassa festivaalin avajaiset ja muut gaalanäytökset. Edellisen kerran Rakkautta & Anarkiaa on esittänyt elokuvia Savoy-teatterissa vuosina 1995 – 1997.

Toinen uusi R&A-teatteri on Kallioon avattava Riviera, joka valmistuu juuri parahiksi festivaalin alkuun. Helsingin uusimman elokuvateatterin tunnelman voi kokea ensimmäisen kerran R&A:ssa.

Finnkinon Kinopalatsista Rakkautta & Anarkiaa valtaa tuttujen salien lisäksi myös kaksi suurinta salia. Kinopalatsi 1 ja 2 korvaavat Maximin remontissa olevat salit ja tekevät Kinopalatsista seitsemän elokuvasalin festivaalikeskuksen ensimmäisen festivaaliviikon ajaksi.

Viime vuonna ensimmäiset R&A-elokuvansa esittäneen Korjaamo Kinon kaksi salia palvelevat festivaaliyleisöä tänä vuonna koko festivaalin ajan.

R&A-teattereina jatkavat tuttuun tapaan Andorra, Dubrovnik ja Orion. Näytöksiä järjestetään myös Kino Sherylissä, Kino Tapiolassa ja WHS Teatteri Unionissa.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla esitetään tänäkin vuonna noin 500 elokuvanäytöstä.