/ Uutiset

Dagur Kári saa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon elokuvastaan Virgin Mountain. Islantilaisohjaaja saa palkinnon yhdessä kahden tuottajansa, Agnes Johansenin ja Baltasar Kormákurin, kanssa. Kaikki tämän vuoden palkintoehdokkaat esitettiin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla omassa esityssarjassaan ja Virgin Mountain elokuvaa festivaalilla edusti näyttelijä Gunnar Jónsson (kuvassa), joka palkittiin parhaasta miespääosasta Tribecan elokuvajuhlilla.

Tämä on jo toinen perättäinen vuosi, kun islantilainen elokuva saa kunnian kutsua itseään Pohjolan parhaaksi. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla vieraillut ohjaaja ja käsikirjoittaja Benedikt Erlingsson voitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2014 elokuvallaan Of Horses and Men.

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot ovat suuruudeltaan 350 000 Tanskan kruunua (noin 47 000 euroa). Palkinto luovutettiin Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä järjestetyssä suuressa palkintogaalassa Reykjavikissa tiistai-iltana 27.10.2015.

Kuvassa näyttelijä Gunnar Jónsson, kuvaaja: Jan Ahlstedt (R&A 2015)