/ Uutiset

Mitä Suomessa saa näyttää? Kenellä on lupa puhua? Elokuvan tabut ja tekijän haavoittuvuus ovat puheenaiheina R&A:n ja SELO:n Skandaaliseminaarissa perjantaina 18.9.

Kotimaisen elokuvan viime vuosien kohut ja raivot näyttävät tekijöiden silmin erilaisilta kuin iltapäivälehtien lukijoista. Kohauttaneiden elokuvien tekijät kertovat aiheuttamistaan skandaaleista seminaarin paneelikeskustelussa.

Paneelin keskustelijointa ovat ohjaajat Hannaleena Hauru (SÄÄLISTÄJÄT), Markku Heikkinen (Suomen kuningatar), Katariina Lillqvist (Uralin perhonen), Tuukka Temonen (Presidentintekijät), Jouko Aaltonen (Monsterimies) ja käsikirjoittaja Emma Taulo (Suomen marsalkka).

Ennen paneelikeskustelua KAVI:n erikoistutkija Jari Sedergren pohjustaa päivän kertomalla skandaaleista kotimaisen elokuvan historiassa.

Seminaarissa keskustellaan myös elokuvien nostattamista someilmiöistä, tämän päivän tabuista, journalismin eettisestä roolista ja elokuvasensuurista. Miten näitä ilmiöitä hallitaan ja onko se edes mahdollista? Entä mikä on taiteilijan tehtävä kohun keskellä?

Seminaarin moderaattorina toimii propagandasta ja julkisuusdiplomatiasta väitellyt filosofian tohtori Elina Melgin.

Seminaarin järjestävät R&A ja Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry.

Skandaaliseminaari perjantaina 18.9. klo 10 – 15 Bio Rexissä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.