/ Uutiset

Viime vuonna suuren suosion saaneet Allas Pop Up -ulkoilmanäytökset saavat jatkoa. R&A järjestää ennakkonäytöksiä ohjelmistoonsa tulevista musiikkielokuvista taivasalla Katajanokan Allas-alueella 4.–6.9.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna fiilistellään R&A:n ohjelmistoon tulevia musiikkielokuvia Katajanokan kupeessa sijaitsevassa Korjaamon pop up -puutarhassa.

Allas Pop Up -tapahtuman räjäyttää käyntiin hieno Kurt Cobain -dokumentti COBAIN: MONTAGE OF HECK. Intiimi dokumentti valottaa rock-ikonin risaista elämää nuoruusvuosista kuolemaan saakka ennennäkemättömän arkistomateriaalin ja lähipiirin harvinaisten haastattelujen avulla. Elokuva on kuin Nirvanan musiikki: raaka, energinen ja upeasti toteutettu.

Lauantai-iltaa vietetään altaalla eteerisemmissä tunnelmissa. BJÖRK: BIOPHILIA LIVE on konserttidokumentti islantilaislaulajan kiertueelta, joka kävi Helsingissä Flow-festivaalilla 2012. Musiikista, tanssista, videokuvasta, sähkövirrasta ja tähtipölystä rakentuva monitaiteellinen Biophilia ilmentää Björkin omalaatuista maailmankuvaa, jossa luonto ja teknologia ovat yhtä. Visuaalisuudellaan ja äänimaailmallaan hengästyttävä elokuva lupaa helliä yleisöä syyskuun illassa.

Dokumenttien lisäksi R&A:ssa on hieno valikoima musiikkiaiheisia fiktioelokuvia. Sunnuntaina Allas Pop Upin päättää elokuva surffipop-yhtye Beach Boysin huolettoman musiikin taakse kätkeytyneistä synkemmistä sävyistä. LOVE & MERCY kertoo yhtyeen johtohahmon Brian Wilsonin kamppailusta mielenterveysongelmiensa, luovuuden lukkojen ja kyseenalaisen psykoterapeutin kanssa. Elokuvassa nuorta Briania tulkitsee Paul Dano ja vanhempana Wilsonina nähdään John Cusack.

R&A:n Allas Pop Up -tapahtuma on ilmainen ja se toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Allas-alue sijaitsee Katajanokan maailmanpyörän vieressä Helsingin Kauppatorin kupeessa osoitteessa Katajanokanlaituri 2. Tapahtumassa on istumapaikkoja 250 ensimmäiselle, omat viltit mukaan!

R&A:n Allas Pop Up -näytösten aikataulut:
Perjantai 4.9.
klo 21.00: COBAIN: MONTAGE OF HECK, ohj. Brett Morgen, 132 min.
Lauantai 5.9. klo 21.00: BJÖRK: BIOPHILIA LIVE, ohj. Peter Strickland, Nick Fenton, 97 min
Sunnuntai 6.9. klo 21.00: LOVE & MERCY, ohj. Bill Pohlad, 120 min.