/ Uutiset

R&A:n uudessa trailerissa supersankarit tekevät kosimisesta hankalaa. Trailerin tekijäkaksikko Anssi Määttä ja Antti Tuominen paljastavat R&A:n haastattelussa Wingmanin salaisuuden ja kertovat, minkä supervoiman he itse valitsisivat.

Miksi halusitte traileriin supersankareita?

Antti: Olen kasvanut sarjakuvia lukien ja sitä kautta supersankarit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Se, että sankarit ovat kovassa buumissa valkokankailla juuri nyt, on sekä etu että haitta. Genre kiinnostaa ihmisiä, mutta erottuminen on vaikeampaa.

Anssi: Antin oli pitänyt jo pitkään esitellä eräs sarjakuvaidea, jota oli värkkäillyt nuorempana. Onhan se kai nuori vieläkin. Siinä oli kohtaus kosimistilanteesta, jonka keskeyttää naisen entinen miesystävä. Joka sattuu olemaan paikallinen supersankari.

Antti: Jos tästä riisuu naamiot, niin jäljelle jää kolmiodraama. Tai siis viisiödraama.

Hauskaa trailerissa on, että Pihla Viitalan esittämä Gwen on oikeastaan kaikkia supersankareita vahvempi.

Antti: Ainakin psyykkisesti vahvin tai sanotaan, että “tervehenkisin”. Vaikka muutamia hairahduksia onkin sattunut matkalla. Andy on ressukka ja muut sankarit aika yksinkertaisia ja yksiulotteisia narsisteja. Gwenin elämä revitään spotissa auki ja aika hyvin neito sen kestää. Me on tehty georgemillerit eli julkaistu vuoden toinen feministinen toimintaelokuva.

Teidän kummankin nimi on melkein sama kuin trailerin päähenkilöllä. Onko Samuli Vauramon esittämä Andy teidän alter ego?

Anssi: Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin samastun hahmoon melkoisesti. Antin kynäilemänä ja Antin ainakin omasta mielestäni hyvin tuntien, voidaan puhua jossain määrin myös alter egosta. Vaikka eihän se sitä myönnä. Yrittää olla alfa kaupungilla. Mutta hölmö romantikkohan se todellisuudessa on.

Antti: Andy on sellainen epävarma oman elämänsä sankari. Eli paranneltu versio meikäläisestä.

Jos saisitte valita minkä tahansa supervoiman niin mikä se olisi?

Anssi: Mun supervoima olisi ehdottomasti kyky muuttua kännykäksi. Ihmiset puhuis mulle hirveästi. Antais huomiota suurimman osan päivästään. Matkustelisin mestoihin taskussa. Ja jos tulis jotain haavereita, niin pääsisin vielä samana päivänä erittäin hyvään hoitoon. Eikä se näppäilykään välttämättä huonolta tuntuis, puhumattakaan suojakuorista. Ihminen kaipaa suojakuorta.

Antti: Haluaisin pystyä keskittymään kahteen asiaan yhtä aikaa. Toisin sanoen haluaisin olla nainen.

Kuinka pitkälle mietitte traileria varten sen henkilöiden taustatarinoita tai persoonia?

Antti: Alun perin hahmoja oli vain kolme: Andy, Gwen ja Wingman. Wingmanista haluttiin tehdä geneerinen mutta cool, ulkoisesti Batman-tyyppinen sankarin prototyyppi. Luulen että pidemmällä seurannalla näistä kaikista naamiokavereista löytyisi enemmän heikkouksia kuin vahvuuksia. Jos pitäisi veikata, sanoisin, että Wingman asuu isossa kartanossa vanhempiensa kanssa, mutta uskottelee muille olevansa orpolapsi. Muscleman omistaa kuntosalin ja tykkää nostella juttuja. Sleepyman mainostaa muroja.

Anssi: Me ei ihan hiveästi menty sankarien backstoorehin. Sen sijaan hassuteltiin persoonallisuuksilla. Esimerkiksi mitä Wingman tekisi tietyssä tilanteessa. Ohjauksellisesti tietenkin piti miettiä hahmojen motiiveja ja millainen tilanne kosiminen on esimerkiksi Gwenille. Millä tavalla yllättynyt tai miten Andy ottaa mutta-sanan vastaan. Tärkeää oli yksityiskohdat. Kuinka Wingman heilauttaa pienesti viittaansa aina kun lähtee liikkeelle tai kuinka ei kertaakaan katso Andyä, koska pitää tätä täysin mitättömänä.

Mikä on teidän paras muistonne R&A:sta?

Anssi: Paras yhteinen muisto on viime vuodelta. Oltiin Kino Tapiolassa (hieno teatteri!) katsomassa Turistia. Näytöksen jälkeen fiilisteltiin bussipysäkillä R&A:ta ja saatiin idea mainostrailerin tekemisestä. Tapahtumat johtivat nykyhetkeen.