/ Uutiset

Syksyn festivaalilla nähdään muun muassa Cannesin tuliaisia, ranskalaisen nykyelokuvan huippuja ja laatuelokuvaa eri puolilta maailmaa.

Pingviinien matka -elokuvasta Oscarin saaneen Luc Jacquet‘n uusin dokumenttielokuva Ice and the Sky kertoo jäätiköiden tutkija Claude Loriuksen tarinan. Lorius ennusti nyt käynnissä olevan ilmastonmuutoksen ja sen seuraamukset jo 30 vuotta sitten. Ympäristöministeriö järjestää näytöksen yhteydessä Ilmastosopimus. Nyt. -seminaarin.

Suoraan Cannesin kilpasarjasta festivaalille saapuu meksikolaisen Michel Francon elokuva Chronic, jossa Tim Roth näyttelee kuolemansairaiden potilaiden kanssa työskentelevää lähihoitajaa.

Ranskan arvostetuin elokuvalehti Cahiers du Cinéma repäisi ja valitsi viime vuoden parhaaksi elokuvaksi tv-sarjan. Elokuvaohjaaja Bruno Dumont‘n 3,5-tuntinen vinon huumorin kyllästämä pikkukylän rikossarja Li’l Quinquin nähdään kokonaisuudessaan R&A:ssa ja neljässä osassa Yle Teemalla. Esitys on osa festivaalin ja Yle Teeman yhteistyötä.

Balkanize!-sarja esittelee tänäkin vuonna Balkanin niemimaan vahvaa nykyelokuvaa. Serbiohjaaja Vuk Rsumovicin väkevä No One’s Child kertoo metsässä kasvaneesta lapsesta, joka joutuu keskelle Jugoslavian hajoamissotaa.

Syksyn festivaalilla nähdään myös argentiinalaisohjaaja Lisandro Alonson Jauja, jonka pääosan esittää Viggo Mortensen. Elokuvan on kuvannut Aki Kaurismäen luottokuvaaja Timo Salminen, joka palkittiin vastikään Sodankylän elokuvajuhlilla elämäntyöstään.

Rakkautta & Anarkiaa järjestetään tänä vuonna 17. – 27. 9. Merkitse päivät kalenteriisi nyt!