/ Uutiset

Finnish Film Affair -tapahtumassa 22.-24.9.2015 esitellään noin 20 suomalaista kansainvälisen potentiaalin omaavaa pitkää fiktio- ja dokumenttielokuvaa tai TV-draamaa tapahtuman kansainvälisille ostajavieraille. Tilaisuudessa esiteltävät tuotannot valitaan hakemusten perusteella. Hakuaika päättyy 31.5.

Projektikategorioita on kolme:

1. Works in progress -pitchaukset tuotannossa olevista projekteista, joista on kuvamateriaalia.
2. Projects in development – minuutin pitchaukset vielä kehittelyssä olevista tuotannoista.
3. Development Clinic (Hankeklinikka) – tarkoituksena on antaa tekijöille lisää välineitä projektiensa kehittelyyn kansainvälisen levityksen näkökulmasta.

Projektihaku on auki 5.-31.5.2015 osoitteessa www.finnishfilmaffair.fi.

Paras Works in Progress hanke palkitaan

Kansainvälisistä ammattilaisvieraista koostuva raati valitsee Works in progress -kategorian elokuvista eniten kansainvälistä potentiaalia omaavan palkittavan projektin. Ensimmäistä kertaa jaettava palkinto on markkinointipaketti, joka on tarkoitettu voittajaprojektin kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseksi.

FFA tarjoaa jälleen pitchauskoulutusta osallistujille

Works in progress -pitchaajille järjestetään 22.9. ”PITCH IT – Preparing and Fine Tuning Your Pitch for a Work in Progress Project” työpaja, jonka vetää viimevuotiseen tapaan saksalainen pitchaus-kouluttaja Sibylle Kurz. Kurssille pääsee seitsemän projektia ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös minuutin pitchaajille järjestetään pitchaus-valmennusta samaan aikaan. Hankeklinikan osallistujat taas saavat palautetta projektinsa kansainvälisen potentiaalin kehittelyyn tapahtumaan kutsutuilta asiantuntijoilta.

Fokusmaana Yhdysvallat

Vuoden 2015 seminaaripäivän fokusmaa on Yhdysvallat. Päivän teemoja ovat muun muassa paketointi, markkinointi ja PR. Alustavien suunnitelmien mukaan, paneelikeskustelun lisäksi päivän aikana käydään myös läpi yksi tai useampi menestystarina. Ohjelma tulee tarkentumaan vielä ja siitä tullaan tiedottamaan erikseen kesän aikana.

Lisätiedot:

Akkreditointi Finnish Film Affairiin avautuu elokuun alussa tapahtuman verkkosivuilla. Tarkempaa tietoa tapahtumasta saa tiedustelemalla suoraan järjestäjiltä tai verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa. Alan edustajien ideoita ja toiveita ostajavieraista tai muusta ohjelmasta otetaan avoimesti vastaan.

Finnish Film Affair -tuottaja Laura Laaksonen laura@hiff.fi, p.050 348 6132

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -toiminnanjohtaja Sara Norberg sara@hiff.fi, p. 040 591 6171

www.finnishfilmaffair.fi
www.hiff.fi/industry
https://www.facebook.com/finnishfilmaffair
https://twitter.com/FFA_Finnishfilm

Tapahtuman kuvaus

Finnish Film Affair toimii kohtaamispaikkana suomalaisten ja ulkomaalaisten av-alan ammattilaisten välillä sekä tarjoaa ulkomaisille elokuvaostajille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen elokuvaan. Finnish Film Affairin päätavoite on esitellä uutta kotimaista kokoillan näytelmä- ja dokumenttielokuvaa ulkomaisille myyntiagenteille, levittäjille, tv-ostajille sekä festivaalivalitsijoille ja alan kv-lehdistölle. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelma koostuu elokuvanäytöksistä, kehitteillä olevien tuotantojen esittelytilaisuudesta, paneeleista ja verkostoitumistilaisuuksista.

Tapahtumaan odotetaan noin 250 osallistujaa kotimaasta ja noin 70 ulkomailta. Vieraita tuodaan etenkin Euroopan suurista elokuvamaista Ranskasta, Saksasta ja Iso-Britanniasta sekä lähialueilta eli Pohjoismaista ja Virosta. Lisäksi Venäjältä, Yhdysvalloista ja Aasiasta saapuu vuosittain vieraita.

Finnish Film Affairin pääjärjestäjä on Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa. Pääyhteistyökumppaneita tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa ovat Favex – Finnish Film & Audiovisual Export, Suomen elokuvasäätiö, Luova Eurooppa / Media ja Suomen elokuvatuottajien keskusliitto. Tapahtuma toteutetaan lisäksi mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.