/ Uutiset

Season Film Festival saapuu jälleen piristämään Helsingin elokuvakevättä 26.-29.3.2015! Uutta laatuelokuvaa esittelevä festivaali tuo Bio Rexin ja Maximin valkokankaille ennakkonäytöksiä tulevista ensi-illoista sekä valikoituja elokuvahelmiä, joita ei muuten tultaisi Suomessa näkemään. Festivaalin ohjelmistoon on jo varmistunut vaikuttava valikoima kevään odotetuimpia uutuuksia.

Bollywood Lapissa, alien Skotlannissa, kapinallinen Venäjällä ja muita elokuvasensaatioita

Festivaalin avajaiselokuvana nähdään odotettu ja ylistetty Leviathan, joka on Oscar-ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa. Andrey Zvyagintsev maalaa visuaalisesti huikean panoraaman Venäjän nykytilasta. Ironian ja mustan komedian asein ohjaaja kuvaa yksilön peräänantamatonta kapinaa yhteiskuntaa rappeuttavaa, korruptoitunutta valtaeliittiä vastaan. ”…it’s a stupendous piece of work, …it represents the kind of challenging, intimate filmmaking that transcends language and borders.” Pat Travers/Rolling Stone

_DSC3737

Leviathan

 

Under the Skin on kriitikkojen ylistämä, aivan omanlaisensa tieteiselokuva, jossa yhdistyvät vaikutteet Nicolas Roegilta ja Robert Bressonilta. Kulttiohjaaja Jonathan Glazer sai ihmisten kulttuuria ihmettelevän avaruusolennon päärooliin itsensä Scarlett Johanssonin. Hylkäämällä perinteisen tarinan Glazer luo äänen,  kuvan ja yllättävien erikoisefektien kautta unimaisen kokemuksen maailmasta, joka henkii outoutta, vieraantuneisuutta, kauhua ja eroottista houkutusta.

Under the Skin, Scarlett Johansson

 

 

Nuoren ja lahjakkaan Gia Coppolan vetoava esikoisohjaus Palo Alto on utuisen tunnelmallinen nuoruuden kuvaus, jossa kalifornialaisteinit ajelehtivat aikuisuuden kynnyksellä vailla suuntaa, omia rajojaan etsien ja rikkoen. Unenomaisissa tuokiokuvissa riipaiseva rakkaudenkaipuu tekee haavoittuvaiseksi, mitä on helppo hyväksikäyttää. Elokuva perustuu James Francon novellikokoelmaan, jonka nihilistinen ja välinpitämätön maailmankuva on läsnä kauniisti kuvatuissa henkilöhahmoissa ja heidän kohtaloissaan – myös Francon itse näyttelemässä osassa.

A332_C005_1219A0

Palo Alto, James Franco ja Emma Roberts

 

 

Gabe Polskyn Red Army on huikea dokumenttielokuva lähes voittamattomasta Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueesta, jonka vaiheista kertoo legendaarisen Punakoneen kapteeni Vjatšeslav ”Slava” Fetisov. Taiturillisten pelijaksojen lomassa käydään läpi Neuvosto-Venäjän karua poliittista todellisuutta, jossa yksilöt antavat kaikkensa tai murentuvat koneiston hampaisiin. Tuottajana häärii Werner Herzog, dokumenttielokuvan hämmentävin mestari.

RedArmy1

Red Army

 

Season esittelee myös Oscar-voittaja Susanne Bierin kaksi elokuvaa, joista uusin on Toinen mahdollisuus (En chance til). Bierin ohjaama ja hänen luottotyöparinsa Anders Thomas Jensenin käsikirjoittama draama on ravisteleva kuvaus perhetragediasta, joka johtaa surun murtaman päähenkilön tekemään vääriä valintoja, kenties oikeista syistä. Kohtalokkaan moraalipohdinnan pääosaa esittää Game of Thrones -tähti Nikolaj Coster-Waldau.

Toinen mahdollisuus

Toinen mahdollisuus, Nikolaj Coster-Waldau

 

Susanne Bieriltä nähdään myös aikaisempi työ Serena, jossa ohjaaja tarttuu kiehtovaan historialliseen draamaan. Suurten tuotantoarvojen lisäksi Bier on saanut tähdikseen Jennifer Lawrencen ja Bradley Cooperin,  parin joka on nähty yhdessä American Hustle ja Unelmien pelikirja -elokuvissa. Kunnianhimoinen lama-ajan melodraama kylpee syksyn väreissä ja intohimoisen suhteen kohtalokkaissa tunnelmissa.

Serena, Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper

Serena, Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper

 

Season Film Festival juhlii Bollywoodia kahden elokuvan voimin. Todellinen uutuus on R. Balkin Shamitabh, joka saa ensi-iltansa Intiassa tällä viikolla. Aivan erityiseksi sen tekee se, että sen kuvauspaikat vaihtelevat Intian eri puolilta Lontoon kautta Suomeen ja Lappiin! Kun elokuvaa tähdittää lisäksi grand old man Amitabh Bachchan, on kysymyksessä todellinen tapaus. Toisessa pääroolissa nähdään nouseva tamil-tähti, muusikko ja näyttelijä Danush, jonka mykälle roolihenkilölle alkoholiin uransa hukuttanutta näyttelijää tulkitseva Amitabh luovuttaa äänensä.  Toisena Bollywood-elokuvana nähdään Kunal Deshmukhin vauhdikas huijari-ilottelu Raja Natwarlal.

Sham V 3 layered Digital

Shamitabh, Amitabh Bachchan ja Danush

 

HUOM: Ennakkotiedoista poiketen, festivaalista riippumattomista syistä Song of the Sea -animaatioelokuvan esitys on peruttu!

 

Season Film Festival 2015 lyhyesti:

– Season Film Festival järjestetään Helsingin Bio Rexissä ja Maximissa 26.-29.3.2015

– Ohjelmisto ja esitysaikataulu julkaistaan kokonaisuudessaan 26.2. festivaalin nettisivuilla www.seasonfilmfestival.fi

– Lipunmyynti alkaa 17.3.

– Ajankohtaista tietoa ja elokuvapaljastuksia Seasonin Facebook-sivulla: facebook.com/seasonfilmfestival, Instagramissa @seasonfilmfestival ja Twitterissä @seasonfilmfest

– Season Film Festivalin järjestää Rakkautta & Anarkiaa – Helsinki International Film Festival