/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali esittää viikonloppuna Venetsian elokuvajuhlien Kultaisen Leijonan parhaasta elokuvasta voittaneen Roy Anderssonin kunniaksi Roy Andersson -retrospektiivin, jonka kautta voi tutustua moniin Anderssonin aikaisempiin ohjaustöihin.

Festivaalilla esitetään yhtä lukuun ottamatta ohjaajan kaikki pitkät elokuvat ja lisäksi kattava kokoelma hänen tärkeimmistä lyhytelokuvistaan.

Retrospektiivissä esitetään elokuvat Sinä elävä (2007), Toisen kerroksen lauluja (2000) ja Eräs rakkaustarina (1970) sekä lyhytelokuvaesityksessä: Besöka Sin Son, Hämta en Cykel, Tryggare Kan Ingen Vara, Någonting har hänt ja Härlig är jorden.

Myös Venetsian elokuvajuhlien tuomariston erikoispalkinnon saanut ja ylistäviä kriitikkolausuntoja kerännyt Joshua Oppenheimerin The Look of Silence nähdään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmistossa.

Oppenheimerin edellinen elokuva The Act of Killing nähtiin viime vuoden R&A-ohjelmistossa, jossa se nousi yleisömenestykseksi.