/ Uutiset

R&A:n ennakkovieraan Mark Cousinsin “Kuinka ylläpitää elokuvakulttuurin tuntemusta yltäkylläisessä mediaympäristössä?” -keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 4.9. Andorrassa.

Elokuvaohjaaja ja -kriitikko Mark Cousins saapuu Helsinkiin syyskuun alussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ennakkovieraaksi kahden uuden dokumenttinsa kanssa. Irlantilainen Cousins on tullut tunnetuksi suomalaiselle yleisölle muun muassa elokuvahistoriaa käsittelevän Elokuvan tarina -kirjan ja siihen pohjautuvan 15-osaisen tv-sarjan kautta.

R&A:n järjestämässä yleisökeskustelussa filosofian tohtori ja elokuva- ja televisiotieteen professori Henry Bacon keskustelee Mark Cousinsin kanssa aiheesta “Kuinka ylläpitää  elokuvakulttuurin tuntemusta yltäkylläisessä mediaympäristössä?” Andorrassa 4.9. klo 16:30. Cousins on myös luvannut kertoa itselleen tärkeistä elokuvahistorian unohdetuista aiheista ja katvealueista.

Cousins on ajankohtainen paitsi R&A:n ennakkovieraana myös festivaalin pääkumppani Ylen Teema -kanavalla, jossa ohjaajan tuotantoa esitetään koko syksyn ajan. Cousinsin Elokuvan Tarina, noin tuhat elokuvaa kattava dokumentaarinen aikamatka elokuvan alkuruudusta nykypäivään, esitetään uusintana Teemalla 10.9. alkaen. Sarjassa käsiteltyjä elokuvia esitetään useassa Teemalauantaissa sekä Kino Klassikossa sunnuntai-iltaisin koko syksyn ajan.

Sekä festivaalilla että Teemalla nähdään myös Cousinsin dokumentti A STORY OF CHILDREN AND FILM, jossa ohjaaja tutkii elokuvan historian hienoimpia lapsikuvauksia. Suomalaiselle yleisölle voi tulla yllätyksenä, että yksi Cousinsin lempikohtauksista, jossa lapsi on läsnä on kohtaus Erkki Karun Finlandia-elokuvasta vuodelta 1922. Cousins on todennut, että elokuvat ovat verraton taidemuoto lapsuuden totuuksien kertomiseen, koska elokuvissa lapsi on mukana lopputulosta luomassa eri tavalla kuin esimerkiksi kirjallisuudessa.

A Story of Children and Film nähdään ainutlaatuisena ilmais-ennakkona Andorrassa Baconin ja Cousinsin keskustilaisuuden päätöksi.

Keskustelutilaisuus ja elokuvanäytös
To 4.9. Andorra, Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki
Klo 16:30 Keskustelutilaisuus
klo 18:00 A Story of Children and Film -ennakkonäytös 

Vapaa pääsy!

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen osoitteessa kutsu@hiff.fi viimestään 3.9. ja mainitse, jäätkö elokuvanäytökseen. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kuvat elokuvista A Story of Children and Film ja Life May Be