/ Uutiset

Elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä 23.–25. syyskuuta. Kolmipäiväinen tapahtuma esittelee jälleen kotimaista elokuvaa ulkomaisille ostajille, toimittajille ja festivaalivalitsijoille.

Tapahtumaan odotetaan osallistuvaksi noin 250 kotimaista ja 60 ulkomaista vierasta. Näiden joukossa on muun muassa toistakymmentä myyntiyhtiötä ja levittäjää, tv-ostajia, festivaalivalitsijoita sekä useita alan lehdistön kansainvälisiä edustajia kuten The Hollywood Reporter, Screen ja Le film français.

Ohjelmisto julki tapahtuman verkkosivuilla
Finnish Film Affairin ohjelmistossa on mukana lähes 20 tuoretta kotimaista elokuvaa, joita esitetään ostajille sekä näytöksissä että tapahtuman omassa elokuvakirjastossa.

Ohjelmistossa nähdään muun muassa Dome Karukosken MIELENSÄPAHOITTAJA, joka saa ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa sekä J-P Valkeapään road movie HE OVAT PAENNEET, jonka kansainvälinen ensi-ilta on Venetsian elokuvajuhlilla elokuun lopussa. Lisäksi ohjelmisto sisältää Locarnossa ensi-illassa olleen Leena Kilpeläisen dokumenttielokuvan SOKUROVIN ÄÄNI sekä Leif Lindblomin ohjaaman, Miika Nousiaisen kirjaan perustuvan VADELMAVENEPAKOLAISEN, joka voitti The Nordic Film Award -palkinnon Haugesundin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Norjassa. Suurin osa FFA:n näytöksistä on avoimia myös festivaaliyleisölle.

Works in progress: Finnish Films in Development –tilaisuudessa esitellään 17 valmisteilla olevaa projektia suomalaisilta ohjaajilta, joiden joukossa ovat mm. Klaus Härö, Markku Lehmuskallio, Joonas Berghäll, Selma Vilhunen ja Petri Kotwica.

Painopisteessä nousevat kyvyt
Tänä vuonna tapahtuma lanseeraa myös uuden Kehittelyklinikan (Project Development Clinic), jossa valitut tuottajat, ohjaajat ja käsikirjoittajat saavat palautetta projektinsa kehittelyä varten kansainvälisen levityksen näkökulmasta tapahtumaan kutsutuilta asiantuntijoilta. Kehittelyklinikkaan osallistuu kymmenen kotimaista projektia. Valinnoissa on painotettu ensimmäistä tai toista pitkää elokuvaansa valmistelevien ohjaajien projekteja.

Lisätietoa osoitteessa www.finnishfilmaffair.fi

Kuva: FFA 2013, Mari Laukkanen