/ Uutiset

R&A järjestää ennakkonäytöksiä ohjelmistoonsa tulevista musiikkielokuvista taivasalla festivaalin uudessa Allas Pop Up -tapahtumassa Katajanokan Allas-alueella 5.–7.9. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä julkistetaan festivaalin ohjelmisto ja paikan päällä on mahdollista ostaa katalogeja ja erikoishintaisia sarjalippuja. 

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna fiilistellään R&A:n ohjelmistoon tulevia musiikkielokuvia ainutlaatuisessa miljöössä Katajanokan kupeessa sijaitsevassa Korjaamon pop up -puutarhassa.

R&A:n ohjelmistossa on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hienoja musiikkiaiheisia elokuvia heti avajaisillasta lähtien. Yksi musiikkisarjan ehdottomista helmistä on Allas Pop Up -tapahtuman käynnistävä Lenny Abrahamsonin FRANK. Mahtavan omalaatuisessa draamakomediassa nuori wannabe-muusikko (Domhnall Gleeson) liittyy kokeilevaa musiikkia soittavaan bändiin. Bändiä johtaa mystinen ja eksentrinen Frank, jolla on hillittömän iso maski päässä yötä päivää. Frankia esittävän Michael Fassbenderin kasvoja ei juuri nähdä elokuvassa, mutta näyttelijä onnistuu silti tekemään hahmostaan erittäin mielenkiintoisen. Frankin aggressiivista bändikumppania näyttelee Maggie Gyllenhaal.

Valokeilassa musiikkimaailman taustatekijöitä
Lauantain ja sunnuntain dokumenttinäytöksissä tutustutaan musiikkimaailman taustavaikuttajiin. Lauantaina esitettävässä Morgan Nevillen 20 FEET FROM STARDOM -dokumentissa taustalaulajat, nuo musiikkimaailman näkymättömät puurtajat, pääsevät kerrankin päärooliin. Maailmankuulut muusikot kuten Mick Jagger, Stevie Wonder ja Bruce Springsteen kehuvat Oscar-palkitussa dokumentissa taustalaulajia taivaisiin, mutta auttaako kollegoiden arvostus, jos suurin unelma on luoda soolouraa, mutta yleisö huutaa aina jonkun toisen nimeä?

Sunnuntaina nähtävä MUSCLE SHOALS -dokumentti kertoo pienestä kaupungista ja sen isosta soundista. Alabaman Muscle Shoalsissa sijaitseva FAME-studio on isännöinyt soulin ja rokin suurimpia nimiä 1950-luvulta asti. Maailmankuulussa studiossa nauhoitettiin sellaisia legendaarisia kappaleita kuin Aretha Franklinin Respect, Rolling Stonesin Brown Sugar ja Lynyrd Skynyrdin Sweet Home Alabama. Greg Camalierin dokumentissa ääneen pääsevät sekä studion tuottaja Rick Hall että vakuuttava joukko musiikkimaailman suurimpia nimiä, jotka kertovat omat muistonsa myyttisestä studiosta ja sen vaikutuksesta musiikkimaailmaan.

Sarjakortteja erikoishintaan

Allas Pop Up -tapahtuma avaa myös R&A-sarjakorttien ja katalogin myynnin. Jokaisena tapahtumapäivänä 20 ensimmäistä asiakasta saa sarjakortin 65 euron erikoishintaan (normaalihinta 70 euroa). Sarjakorttiin kuuluu 11 lippua ja katalogi. Katalogin voi myös ostaa erikseen hintaan 8 euroa. Tapahtumassa on myös mahdollista ostaa upouusia vuoden 2014 logolla varustettuja R&A-paitoja ja -kasseja. Korjaamon kahvilasta voi ostaa syötävää ja juotavaa (A-oikeudet).

R&A:n Allas Pop Up -tapahtuma on ilmainen ja se toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa. Allas-alue sijaitsee Katajanokan maailmanpyörän vieressä Helsingin Kauppatorin kupeessa osoitteessa Katajanokanlaituri 2. Tapahtumassa on istumapaikkoja 250 ensimmäiselle, omat viltit mukaan!

R&A:n Allas Pop Up -näytösten aikataulut:
Perjantai 5.9. klo 21.00: FRANK, ohj. Lenny Abrahamson, 95 min
Lauantai 6.9. klo 21.00: 20 FEET FROM STARDOM, ohj. Morgan Neville, 90 min
Sunnuntai 7.9. klo 21.00: MUSCLE SHOALS ohj. Greg Camalier, 108 min

Sarjakorttien ja muiden R&A-tuotteiden myynti tapahtumapaikalla klo 20.00 alkaen.