/ Uutiset

Dokkariheimo kokoontuu yhteen, kun Rakkautta & Anarkiaa, Docventures, Doc Lounge ja Yle esittävät häikäisevän SAMSARA-dokumentin jo perinteeksi muodostuneella Juhlaviikkojen leffapiknikillä elokuun lopussa.

Piknikillä nähtävä Samsara hurmasi viime vuoden R&A-yleisön visuaalisella ilotulituksellaan. Ohjaaja Ron Fricke ja tuottaja Mark Magidson näyttivät jo palkitun Baraka-elokuvallaan hallitsevansa henkeäsalpaavien kuvien ja musiikin yhteensovittamisen euforiaa aiheuttavaksi kuvasinfoniaksi. Piknikillä nähtävässä Samsarassa kaksikko jatkaa samalla tyylillä kuljettaen yleisönsä pyhiltä paikoilta katastrofialueille ja tehotuotantotehtaista ihmisten luomiin ihmeisiin.

R&A:n leffapiknik järjestetään sunnuntaina 31.8. kello 21.00 Musiikkitalon kupeessa sijaitsevalla Kansalaistorin nurmikentällä.

Piknikin seremoniamestareina toimivat Docventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff – viihdyttävä ja asiantunteva alustus lienee siis taattua.

Näytöksen alkukuvana nähdään lyhytelokuva Utopia, joka on syntynyt Juhlaviikkojen ja Helsingin Kaupungin nuorten kesätyöprojektin tuloksena. Lyhytelokuvahanke on jatkoa viime vuoden Tullaamo-projektille, jossa nuorille tarjottiin kesätöitä taiteen parissa.

Leffapiknikiin on vapaa pääsy. Omat viltit ja piknikkorit mukaan!

190813_ra_leffapiknik_07_kuva_mari_herrala

Vuoden 2013 leffapiknik. Kuva: Mari Herrala

Kaikki Helsingin Juhlaviikkojen pikniknäytökset:

Pe 29.8. klo 21.00 Sideways, ohj. Alexander Payne

La 30.8. klo 21.00 Mies joka ei osannut sanoa ei, ohj. Risto Jarva

Su 31.8. klo 21.00 Samsara, ohj. Ron Fricke