/ Uutiset

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto meni tänä vuonna Tanskaan. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Thomas Vinterberg, käsikirjoittaja Tobias Lindholm ja tuottajat Sisse Graum Jørgensen ja Morten Kaufmann ovat tehneet Pohjoismaiden tämän vuoden parhaan elokuvan Jahdin (Jagten).

”Thomas Vinterberg on – toisin kuin useimmat muut ohjaajat – parhaimmillaan Jahdin kaltaisessa tarinassa. Se on värikäs melodraama mutta onnistuu silti käsittelemään vaikeita aiheita, joita itse kukin voi filosofoida: nykypäivän noitavainoja, syyllisyyttä ja syyttömyyttä, luottamusta ja anteeksiantoa sekä viattomuuden menettämistä tässä ylisuojelevassa maailmassa. Tehokas käsikirjoitus ja Mads Mikkelsenin vivahteikas roolityö “jahdattuna” vangitsevat katsojan ja herättävät päänsisäisen keskustelun, jota ei saa loppumaan.” toteaa jury.

Palkinto, Pohjoismaiden neuvoston uusi Nordlys -palkintopatsas luovutettiin Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä järjestetyssä suuressa palkintogaalassa Oslon Oopperatalossa keskiviikko-iltana 30.10.2013.

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot julkistettiin ja jaettiin nyt ensimmäistä kertaa samanaikaisesti tv-lähetyksessä, jota sai seurata kaikissa Pohjoismaissa. Palkintogaala nähdään uusintana käännöstekstein sunnuntaina 3.11. klo 13.10. YLE FEM –kanavalla.

Pohjoismaiden tärkeimmän elokuvapalkinnon ehdokkaat vuonna 2013 olivat:

SYVYYS (DJÚPIÐ / THE DEEP) – Islanti

SOM DU SER MEG (I BELONG) – Norja

SYÖDÄ, NUKKUA, KUOLLA (ÄTA SOVA DÖ / EAT SLEEP DIE) – Ruotsi

KERRON SINULLE KAIKEN (OPEN UP TO ME) – Suomi

JAHTI (JAGTEN / THE HUNT) – Tanska