/ Uutiset

Syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa –elokuvafestivaali esitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoehdokas elokuvat Helsingin Kinopalatsissa ja Espoon Kino Tapiolassa. Palkinto julkistetaan ja jaetaan nyt ensimmäistä kertaa tv-lähetyksessä, jota voi seurata kaikissa Pohjoismaissa 30. lokakuuta. Suomen YLE FEM –kanavalla gaala nähdään keskiviikkona 30.10. klo 22.30, ja uusintana käännöstekstein sunnuntaina 3.11. klo 13.10.

Pohjoismaiden pää- ulko- ja kulttuuriministereitä saapuu seuraamaan Oslon oopperatalossa 30. lokakuuta järjestettävää tilaisuutta, jossa jaetaan Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto, kirjallisuuspalkinto, lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto, musiikkipalkinto sekä ympäristöpalkinto.

Oopperatalossa järjestettävään gaalaan osallistuvat myös palkinnonsaajaehdokkaat. Gaalaa juontavat ruotsalainen näyttelijä Sofia Helin sekä norjalainen televisiojuontaja ja näyttelijä Hans Olav Brenner. Viime vuoden Pohjoismaiden neuvoston palkintojen voittajat Merethe Lindstrøm, Anna Thorvaldsdóttir, Ruben Östlund ja Olli Manninen jakavat patsaat tämän vuoden voittajille muissa palkintokategorioissa. Palkintojenjakoa siivittää värikäs kattaus pohjoismaalaisia taiteilijoita, kuten Ane Brun, Kimmo Pohjonen, Mari Boine, Nils Petter Molvær ja Erik Solbakken.

Pohjoismaiden tärkeimmän elokuvapalkinnon ehdokkaat vuonna 2013 ovat:

SYVYYS (DJÚPIÐ / THE DEEP) – Islanti

SOM DU SER MEG (I BELONG) – Norja

SYÖDÄ, NUKKUA, KUOLLA (ÄTA SOVA DÖ / EAT SLEEP DIE) – Ruotsi

KERRON SINULLE KAIKEN (OPEN UP TO ME) – Suomi

JAHTI (JAGTEN / THE HUNT) – Tanska

 

KATSO 2013 EHDOKASELOKUVIEN ESITTELY:

http://areena.yle.fi/tv/2018377