/ Uutiset

Suuren kysynnän vuoksi Rise of Euphoria -lyhytelokuvista lisätään ylimääräinen näytös Andorrassa su 29.9. klo 23.00. 

Rise of Euphoria -näytöksessä nähdään 15 ennennäkemätöntä lyhytelokuvaa, jotka on luotu Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin aikana Helsingissä. Ne toteutuvat kansainvälisessä työpajassa, jonka osallistujat tulevat eri puolilta maailmaa, kuten Ranskasta, Kanadasta, Saksasta, Slovakiasta ja Suomesta.

Kolmen päivän aikana 15 käsikirjoittajaa kirjoittavat kukin oman ideansa pohjalta käsikirjoituksen viisiminuuttiseen lyhytelokuvaan. Käsikirjoittajat saavat ohjausta eurooppalaisilta ja kotimaisilta tutoreilta. Kynien sauhuttua käsikirjoitukset luovutetaan 15 nousevalle ohjaajakyvylle, joilla on neljä päivää aikaa saada elokuvat valmiiksi valkokankaalle. Jokaisella ohjaajalla on apunaan motivoitunut työryhmä: kuvaajia, leikkaajia, äänisuunnittelijoita ja näyttelijöitä. Työpajan lopputulos nähdään sunnuntaina 29.9. R&A-festivaalilla.

Ylimääräinen Rise of Euphoria -näytös Andorrassa sunnuntaina 29.9. klo 23.

Kuvat elokuvasta It’s My Life (Ohjaaja: Saara Lahnajärvi, Käsikirjoittaja: Jenni Kangasniemi, Kuvaaja: Paula Alves, Näyttelijät: Katriina Honkanen ja Antti Asplund): Sami Heiskanen