/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali päättyy tänään sunnuntaina 29.9. Festivaalilla nähtiin ennätysmäärä elokuvia: 180 pitkää ja 163 lyhyttä elokuvaa 50 eri maasta. Myös yleisöä oli näytöksissä ja oheistapahtumissa ennätysmäärä, yhteensä yli 58 000. R&A kiittää upeaa yleisöään, festivaalilla vierailleita elokuvantekijöitä, vapaaehtoistyöntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita hienosti sujuneesta festivaalista!

Festivaalin suosituimpiin elokuviin kuuluivat loppuunmyydyt Abdellatif Kechichen ADÈLEN ELÄMÄ – OSAT 1 JA 2  ja Wong Kar-wain THE GRANDMASTER sekä festivaalin päätöselokuva, Noah Baumbachin FRANCES HA. Selvä yleisösuosikki oli myös Joshua Oppenheimerin kehuttu dokumentti THE ACT OF KILLING – DIRECTOR’S CUT, josta nähtiin kaksi lisänäytöstä kolmen alkuperäisen esityksen lisäksi.


Kotimaisen elokuvan viikko lähes kaksinkertaisti kävijämääränsä

Myös suomalaisen elokuvan vahva vuosi näkyi R&A:ssa. Kotimaisen elokuvan viikko, jossa nähtiin kotimaisia ennakkoensi-iltoja ja suomalaisia elokuvia vuoden varrelta, osoittautui yleisömenestykseksi. Kävijöitä oli lähes kaksinkertainen määrä verrattuna viime vuoteen, yhteensä yli 4000. Kotimaisen elokuvan viikon suosituimpiin elokuviin kuuluivat Dome Karukosken LEIJONASYDÄN  sekä Pirjo Honkasalon BETONIYÖ.


Finnish Film Affair kiinnosti ulkomaisia elokuva-alan vaikuttajia

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalista tuli tänä vuonna entistä kansainvälisempi. Toista kertaa järjestetty kolmipäiväinen Finnish Film Affair -ammattilaistapahtuma keräsi noin 240 kotimaista alan ammattilaista sekä noin 60 ulkomaista kutsuvierasta.

Paikalla oli tutustumassa juuri valmistuneisiin ja valmisteilla oleviin kotimaisiin elokuviin mm. kansainvälisten myyntiyhtiöiden, tv-kanavien ja levitysyhtiöiden ostajia sekä valitsijoita Tribecan, Palm Springsin, Rotterdamin, Locarnon ja Pietarin festivaaleilta. Tapahtumasta raportoimassa oli ulkomaisista ammattijulkaisuista muun muassa Screen Internationalin, Varietyn sekä The Hollywood Reporterin toimittajat. Tapahtuman puitteissa avattiin neuvotteluja useista tuotannoista, joiden myyntituloksista odotetaan raportoitavan lähitulevaisuudessa.


Online-festivaali keräsi satoja katsojia

R&A järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa online-festivaalin, jossa katsojat pääsivät näkemään festivaaliohjelmistosta poimittuja lyhytelokuvia omalta tietokoneeltaan. Kymmenenpäiväinen online-festivaali keräsi yhteensä lähes tuhat katsojaa.

Seuraava R&A järjestetään 18.–28.9.2014.

Kuva: Anu Pynnöen