/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa festivaalin viimeiset päivät pyörähtävät käyntiin tänään lauantaina aiemmin ilmoitetuilla lisänäytöksillä ja yllätyselokuvalla. Sunnuntaina vuoronsa saa muun muassa ohjaaja Steven Soderberghin todennäköisesti viimeiseksi studioelokuvaksi jäävä Side Effects.

Lauantain aloittavat Jane Austen -aiheinen komedia, Jerusha Hessin ohjaama AUSTENLAND, Joss Whedonin raikas Shakespeare-mukaelma MUCH ADO ABOUT NOTHING (loppuunmyyty), visuaalisesti huikea, harvinaisessa 4K-formaatissa esitettävä SAMSARA sekä kiinalaisista kung fu -tytöistä kertova ja Inigo Westmeierin ohjaama DRAGON GIRLS. Lauantain lisänäytöksiin kuuluu niin ikään ruotsalainen tragikomedia BLONDIE.

Yllätyselokuvan paikalla nähdään lauantaina dokumentti MILIUS (Orion klo 14), joka kertoo legendaarisesta ohjaaja-käsikirjoittaja John Miliuksesta.

Sunnuntaina yllätyselokuvan paikalla nähdään Steven Soderberghin SIDE EFFECTS (Bio Rex, klo 21.00). Viime viikolla ohjelmistoon varmistunut, James Gandolfinin tähdittämä ENOUGH SAID (Sanomatta paras) näytetään klo 12 Kino Engel 1:ssä ja 2:ssa.

Sunnuntaina on vielä viimeinen mahdollisuus katsastaa R&A:n upeat musiikkielokuvat. Bio Rexissä esitetään klo 11.30 Bollywood-komedia YEH JAWAANI HAI DEEWANI, jossa näyttelee Intian yksi suosituimmista miesnäyttelijöistä Ranbir Kapoor.
Bollywoodin jälkeen on kätevä siirtyä afrikkalaisiin tunnelmiin, kun Bio Rexin valtaa 1970-luvun Norsunluurannikolle sijoittuva, ranskalaiseen sarjakuvasarjaan perustuva AYA OF YOP CITY (klo 14.15). Elämänmyönteisessä animaatiossa seikkailee 19-vuotias Aya, joka haaveilee lääkärin ammatista.

Vuoden 2013 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin päättää ylistetty ja jo loppuunmyyty FRANCES HA. Elokuvien jälkeen festivaalin jatkot löytyvät Eerikinkadulta Dubrovnikista, jossa vietetään päätösklubia Paska Sohva DJ:n tahdissa.

Kuva elokuvasta Side Effects.