/ Uutiset

Joshua Oppenheimerin indonesialaisista kuolemanpartioiden jäsenistä kertova The Act of Killing valittiin tiistaina vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi dokumentiksi Nordisk Panorama -tapahtumassa. Nordisk Panorama on vuosittainen pohjoismainen elokuva-alan ammattilaisille suunnattu dokumentti- ja lyhytelokuvatapahtuma.

Palkintoraati piti Tanskassa asuvan Oppenheimerin elokuvaa ainutlaatuisena saavutuksena dokumentaarisen elokuvan saralla. Raadin mielestä elokuva valaisee seikkoja, jotka ovat tähän asti olleet pimennossa ja lähestyy pahuutta ja hirmutekoja ainutlaatuisella otteella. Elokuvassa ohjaaja seuraa miehiä, jotka osallistuivat vuoden 1965-66 kansanmurhaan Indonesissa. Elokuvan päähenkilöt elävät edelleen kuin kuninkaat ja kerskailevat veriteoillaan,  joista he tekevät absurdin fiktioelokuvan.

R&A:ssa nähtävä elokuvan pidempi ohjaajan versio on noussut festivaalin suosituimpien elokuvien joukkoon. The Act of Killing Director’s Cut -elokuvan lisänäytöksiin löytyy vielä lippuja. Elokuva nähdään festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 29.9. Kino Engel 1 &2 -saleissa klo 21.15 ja 21.00.