/ Uutiset

Tänään pärähtää käyntiin 26. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali. Luvassa on 11 päivää elokuvan huumaa ja festivaalin historian laajin ohjelmisto, lähes 350 elokuvaa.

Festivaalin käynnistää tänään loppuunmyyty ADÈLEN ELÄMÄ – OSAT 1 JA 2. Abdellatif Kechichen ohjaama elokuva voitti Cannesissa Kultaisen palmun ja on hurmannut kriitikoita ja yleisöä ympäri maailmaa. Ilta jatkuu avajaisklubilla ravintola Adamsissa, jossa juhlakansaa viihdyttää rytmimusiikin monitaituri Super Janne.

Festivaalille saapuu komea kaarti kansainvälisiä vieraita, joiden joukossa ovat mm. Joshua Oppenheimer (The Act of Killing), Tom Berninger (Mistaken for Strangers), Claudio Giovannesi (Alì Blue Eyes), Nejc Gazvoda (Dual) ja Havana Marking (Smash & Grab: The Story of the Pink Panthers). Tähän mennessä kansainvälisiä elokuvantekijävieraita on varmistunut 25, ja vielä viimeisten tuntien aikana varmistui uusi vieras, A GUN IN EACH HAND -elokuvan näyttelijä Clara Segura.

Loppuunvaratuista elokuvista vapautunut lippuja

Etukäteen loppuunvaratuista elokuvanäytöksistä on festivaalin avajaispäivänä vapautunut lippuja myyntiin. Näytökset ovat SAMSARA maanantaina 23.9. Bio Rex klo 18.30, THE GRANDMASTER tiistaina 24.9. Bio Rex klo 21.00 ja FRANCES HA sunnuntaina 29.9. Bio Rex klo 18.30. Liput kyseisiin näytöksiin ovat ostettavissa nettisivuiltamme kunkin elokuvan esittelysivulta.

Festivaali täynnä oheistapahtumia

Rakkautta & Anarkiaa ei tarjoa vain elokuvia, vaan festivaaliin mahtuu monenlaisia oheistapahtumia. Perjantaina 20.9. kajahtaa Suomenlahden takaa, kun virolainen vaihtoehtobändi, Baltian maissa mainetta niittänyt Sibyl Vane nousee Dubrovnikin lavalle. Ennen bändiä Dubrovnikissa näytetään Baltic Media and Film Schoolin elokuvaopiskelijoiden vuoden 2013 maisterintöitä.

Lauantaina 21.9. Dubrovnikissa tanssikansaa villitsee reippaalla otteella Club Balkan Fever, kun taas sunnuntaina 22.9. klubin valtaa sensuelli ja sähäkkä, burleskintäytteinen New York, New York -klubi.

Festivaalin yhteydessä järjestettävissä keskustelutilaisuuksissa aiheina ovat tänä vuonna ihmisoikeudet ja ilmastokriisi. WWF:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä Ilmastokriisi ja uusiutuva energiatilaisuudessa keskustelevat mm. elokuvaohjaaja John Webster, WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas, vasemmistonuorten Mai Kivelä, kokoomuksen Pia Kauma sekä Fortumin kehitysjohtaja Jouni Keronen. Paneelia vetää toimittaja Jussi Laitinen. Tilaisuus järjestetään SAMSARA-elokuvan yhteydessä Bio Rexissä maanantaina 23.9. klo 18.30.

Amnesty-päivänä 28.9. Andorrassa esitetään ihmisoikeusaiheisia elokuvia, joita ennen Amnestyn asiantuntijat pitävät lyhyen puheenvuoron elokuvan taustoista.  Amnestyn vapaaehtoiset kertovat Andorran aulassa Amnestyn työstä ja voit osallistua vetoomuksiin. Katso Amnesty-päivän elokuvat täältä.

Rakkautta & Anarkiaa 2013 tapahtumat