/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tämän vuoden yllätyselokuvien paikoilla esitetään säkenöivä satsi elokuvamaailman tähtiä. Festivaalin ohjelmisto täydentyy myös kahdella R&A:ssa Suomen ennakkoensi-iltansa saavalla elokuvalla.

R&A:n yllätyselokuvina esitetään legendaarisesta Hollywood-ohjaajasta ja käsikirjoittajasta John Miliuksesta kertova, Zak Knutsonin ja Joey Figueroan ohjaama dokumentti MILIUS. Milius kuului 60- ja 70-lukujen vaikutusvaltaisimpiin ja ristiriitaisimpiin tarinankertojiin, joka loi mielellään itsestään elämää suurempaa persoonaa. Miehen kynästä ovat niin elokuvasitaattien helmet “I love the smell of napalm in the morning” (Ilmestyskirja. Nyt) ja ”Do I feel lucky? Well, do ya, punk?” (Dirty Harry) kuin Tappajahain kuuluisa USS Indianapolis -monologi.

Yllätyselokuvana nähdään myös Steven Soderberghin luultavasti viimeiseksi studioelokuvaksi jäävä SIDE EFFECTS. Rooney MaranChanning Tatumin ja Jude Law’n tähdittämässä trillerissä nuoren naisen maailma kääntyy päälaelleen, kun hänen psyykelääkkeensä aiheuttaa odottamattomia sivuvaikutuksia.

MILIUS lauantaina 28.9. Orionissa klo 14 (liput myynnissä)
SIDE EFFECTS  sunnuntaina 29.9. Bio Rex klo 21.00 (liput myynnissä)

Enough Said ja Viides valta ennakkoensi-illassa R&A:ssa

Viime hetkillä ohjelmistoon on varmistunut myös kaksi Suomen ennakkoensi-iltaa. R&A:n tribuuttina äskettäin menehtyneelle näyttelijä James Gandolfinille nähdään romanttinen komedia SANOMATTA PARAS (Enough Said). Nicole Holofcenerin ohjaamassa elokuvassa Gandolfini tekee yhden viimeisistä rooleistaan miehenä, joka rakastuu ex-vaimonsa uuteen ystävättäreen.

Wikileaksista kertova trilleri VIIDES VALTA (The Fifth Estate) saa Euroopan ensi-iltansa R&A:ssa 25.9. klo 16.00 Orionissa. Elokuvan on ohjannut Bill Condon ja sen teatteriensi-ilta on 25.10. Enough Said ja Viides Valta -elokuvien R&A-liput tulevat myyntiin 19.9.

Suuren kysynnän vuoksi Joshua Oppenheimerin kehuttu dokumentti THE ACT OF KILLING saa lisänäytöksen 22.9. klo 21.45, Kinopalatsi 1. Liput näytökseen jo myynnissä.