/ Uutiset

Huomenna alkavalle 26. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille on viime hetkellä varmistunut useampi uusi kansainvälinen tekijävieras. 

R&A:n vieraaksi saapuu MENNEISYYS-elokuvan näyttelijä Tahar Rahim. R&A:n yleisö sai tutustua Rahimiin jo Jacques Audiardin elokuvassa Profeetta, jossa hän esitti vankilaan kuudeksi vuodeksi päätynyttä nuorta miestä. Tämän vuoden festivaalilla Rahim häikäisee Oscar-voittaja Asghar Farhadin avioerosta kertovan Menneisyyden toisessa miespääosassa.

Farhadin hienovaraisessa ohjauksessa Ali Mosafan esittämä iranilainen Ahmad palaa vaimonsa pyynnöstä Pariisiin allekirjoittamaan neljä vuotta sitten kesken jääneet eropaperit. Ahmadin saapuminen laukaisee paljastusten kierteen, joka vaikuttaa paitsi eroavaan pariskuntaan, myös vaimon uuden miesystävän, Rahimin esittämän Samirin ja uusperheen lasten elämään. Menneisyys-elokuvasta järjestetään lisänäytös pe 27.9. klo 18, Maxim 1, jossa Tahar Rahim on läsnä. Menneisyys teatteriensi-illassa 29.11.

Festivaalille on varmistunut vieraaksi myös FIRE IN THE BLOOD -dokumentin ohjaaja Dylan Mohan Gray. Elokuva kertoo, kuinka länsimaiset lääkeyhtiöt ja hallitukset estävät patenteillaan kehitysmaita saamasta halpoja AIDS-lääkkeitä, aiheuttaen kymmenien miljoonien ihmisten tarpeettoman kuoleman.

Myös WILD BILL -elokuvan tuottaja Sam Tromans on varmistunut festivaalin vieraaksi. Dexter Fletcherin ohjaama Wild Bill on tyylikkäillä western-vaikutteilla maustettu, katu-uskottava rikosdraama miehestä, joka yrittää vankilasta vapauduttuaan olla hyvä isä pojilleen.