/ Uutiset

R&A:n lipunmyynti käynnistyi 12.9. klo 10 vilkkaasti. Asiakkaiden valtava määrä aiheutti ensimmäisten tuntien aikana verkkomyynnin hidastumista varsinkin R&A:n omilla verkkosivuilla, kun tuhannet samanaikaiset ostotapahtumat kuormittivat sivustoa äärimmilleen.

R&A-ministeriö pahoittelee hidastumisesta aiheutuneita ongelmia. Nyt sivustot kuitenkin toimivat ja lippuja on vielä runsaasti jäljellä lähes kaikkiin elokuviin.

Pablo Larraín, Noah Baumbach ja Joss Whedon vetosivat festivaalikansaan

Avajaiselokuva, Abdellatif Kechichen Kultaisen palmun voittanut ADÈLEN ELÄMÄ – OSAT 1 JA 2 varattiin nopeasti loppuun sekä teattereiden että verkkokaupan kiintiöistä. Näytökseen on kuitenkin vielä mahdollista saada lippuja, kun lunastamattomat liput vapautuvat myyntiin 19.9. Suosituimpien näytösten joukossa olivat auteur-ohjaaja Wong Kar-wain odotettu THE GRANDMASTER ja Noah Baumbachin FRANCES HA, jossa Greta Gerwigin esittämä nuori nainen etsii elämälleen suuntaa New Yorkissa. Joss Whedonin Shakespeare-uudelleentulkinta MUCH ADO ABOUT NOTHING näyttää löytäneen yleisönsä, kuten myös  Pablo Larraínin NO, jossa Gael García Bernal nähdään poliittista mainoskampanjaa suunnittelevana nuorena miehenä Pinochetin aikakauden Chilessä.

Animaatiot vetivät hyvin

Myös animaatiot vetivät hyvin, näiden joukossa Hideaki Annon anime-seikkailu EVANGELION: 3.0 YOU CAN (NOT) REDO ja Patrice Leconten THE SUICIDE SHOP, jossa hyväntuulisen lapsen syntyminen itsemurhatarvikkeita myyvään perheeseen häiritsee perheyrityksen liiketoimintaa. Festivaalisuosikin Takashi Miiken samuraitarina HARA-KIRI: DEATH OF A SAMURAI 3D on myös myynyt hyvin. Dokumenteista parhaiten myivät Joshua Oppenheimerin vuoden parhaaksi dokumentiksi kehuttu THE ACT OF KILLING ja The National -bändiä kiertueella seuraava Tom Berningerin MISTAKEN FOR STRANGERS.

Kulinaarisarja houkuttaa

Viime vuonna lanseeratut kulinaarisarjan erikoisnäytökset ovat niin ikään olleet suosittuja. Niin kutsutuilla leffaillallisilla elokuvailtaa jatketaan Ravintola Sunnissa, jossa nautitaan elokuvien teemojen mukaan suunnitelluista illallisista.

Pohjoismaisista elokuvista suosituin oli Vallan Linnake -sarjaa käsikirjoittaneen Tobias Lindholmin Somalian rannikolle sijoittuva kaappausdraama A HIJACKING.

Festivaalin 470 näytöstä tarjoavat vielä runsaasti valinnanvaraa. Loppuunvarattuihin näytöksiin on edelleen mahdollista saada lippuja, sillä lunastamattomat liput palautuvat myyntiin 19.9.

(Kuva: Johannes Romppanen)