/ Uutiset

Elokuvakulttuurin edelläkävijänä R&A haluaa olla mukana nostamassa esiin nousevia lahjakkuuksia ja tulevaisuuden suuria nimiä. Festivaalilla nähdäänkin tänä vuonna poikkeuksellisen laaja kattaus huippuluokan lyhytelokuvia, yhteensä noin 150 elokuvaa. Tekijät ovat eurooppalaisia uusia kykyjä, erityisesti Pohjoismaista ja Baltiasta.

Osa lyhytelokuvista näytetään myös ensimmäistä kertaa netissä. Online-festivaalin myötä R&A tarjoaa elokuvaelämyksiä maailmanlaajuisesti – lyhytelokuvaohjelmistoon voi siis tutustua, vaikka ei pääsisikään käymään Helsingissä festivaalin aikana.

R&A:n online-festivaalilla elokuvien katseleminen on ilmaista. Social screening -esityksissä elokuvista voi keskustella reaaliaikaisesti elokuvantekijöiden sekä muiden katsojien kanssa. Yhteisöllisen katsomisen hengessä virtuaalinäytökset alkavat ja loppuvat määrättyinä aikoina, jolloin nettiesitykset muistuttavat R&A:n teatteriesityksiä – jaettu festivaalikokemus siirtyy virtuaalimaailmaan. Lisätietoja online-festivaalista löytyy lähempänä festivaalia osoitteesta online.hiff.fi. Social screening -palvelun R&A:lle tuottaa Blinkamovie Oy.

(Kuvakarusellin kuvat elokuvista Labyrintti, Sevilla ja Catching a Lion)