/ Uutiset

R&A:n kotimainen gaalaelokuva Leijonasydän saa maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla 6.9.  

Dome Karukosken ohjaama Leijonasydän kutsuttiin mukaan Contemporary World Cinema -sarjaan, joka esittelee kiinnostavia uusia elokuvia eri puolilta maailmaa. Samassa sarjassa on aiemmin esitetty myös Karukosken Napapiirin sankarit -elokuva. 

Leijonasydämessä Peter Franzénin esittämä uusnatsi Teppo rakastuu intohimoisesti Sariin (Laura Birn). Paljastuu, että uuden avovaimon poika (Yusufa Sidibeh) on tummaihoinen. Erikoisesta asetelmasta seuraa turhautumista, suuria tunteita ja huumoria. Kasvaako uusperheen isä ulos ennakkoluuloistaan? Voittaako rakkaus vai uusnatseista koostuvan kaveriporukan luoma paine? 

Syyskuussa järjestettävät Toronton kansainväliset elokuvajuhlat (Toronto International Film Festival, TIFF) kuuluu maailmaan arvovaltaisimpiin elokuvafestivaaleihin Cannesin ja Berliinin festivaalien ohella. Toronto on Pohjois-Amerikan suurin elokuvafestivaali ja sitä pidetään tärkeänä ponnahduslautana mantereen elokuvamarkkinoille.

Elokuvaa edustavat Torontossa ohjaaja Karukoski, Leijonasydämen käsikirjoittaja-tuottaja Aleksi Bardy sekä näyttelijät Laura Birn ja Jasper Pääkkönen.

Dome Karukosken menestyksen vuodet

Jokainen Dome Karukosken ohjaama elokuva on saanut kansainvälisen ensi-iltansa ns. A-luokan elokuvafestivaalin virallisessa ohjelmistossa (Berliini, Moskova, Karlovy Vary ja Toronto).

Hänen edellinen elokuvansa Napapiirin sankarit oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa. Karukoski on ohjannut myös elokuvat Tummien perhosten koti, Kielletty hedelmä ja Tyttö sinä olet tähti sekä tv-sarjoja ja mainoksia.