/ Uutiset

Kansainvälinen RISE OF EUPHORIA käsikirjoitus- ja elokuvatuotantoprojekti rantautuu Helsinkiin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin aikana 23.-29. syyskuuta.

Elokuvajärjestöt Euphoria Borealis ry ja NISI MASA etsivät 10 käsikirjoittajaa kirjoittamaan lyhytelokuvan kolmessa päivässä ja 10 ohjaajaa toteuttamaan näistä käsikirjoituksista 5-minuuttisen lyhytelokuvan neljässä päivässä.

Myös muut elokuvantekijät voivat osallistua hakuun. Haussa on muun muassa 3-5 uhkarohkeaa kuvausjärjestäjää. Hakuaika suomalaisille hakijoille loppuu 27. elokuuta. Projektin hakemus- ja työskentelykielenä on englanti.

Viikon aikana tehtävät lyhytelokuvat saavat ensi-iltansa 29. syyskuuta R&A-festivaalilla.

Kokeellinen tapa löytää uusia elokuvakykyjä

Kokeellisen RISE OF EUPHORIA -projektin päätavoitteena on tukea eurooppalaisia käsikirjoittajakykyjä tarjoamalla heille mahdollisuus kokea käsikirjoituksensa kehittyminen elokuvaksi yhdessä viikossa. Samalla tapahtuma nostaa esiin nousevia osaajia kaikilta elokuvan osa-alueilta.

Projekti tähtää uusien kansainvälisten yhteistyömuotojen ja työtapojen kehittämiseen Euroopassa. Lisäksi tavoitteena on kehittää pienen budjetin työkaluja elokuvien tuottamiseksi paikallisille ja kansainvälisille yleisöille – keskiössä SISÄLTÖ.

Käsikirjoittajat saavat harjoitella palautteen saamista

Käsikirjoittajien kolmipäiväinen sessio koostuu kirjoittamisen lisäksi palautteiden antamisesta ja vastaanottamisesta ryhmätyönä. Lisäksi harjoitellaan pitsaamista ja tarinan suullista jakamista.

Käsikirjoittajat työskentelevät yhdessä tuotantokoordinaattorin kanssa, joka valmistelee käsikirjoitukset ennakkotuotannossa kuvauksia varten.  Tutorina toimii Nadja Dumouchel.

Ohjaajat työskentelevät pienellä budjetilla 

Neljässä päivässä 26.-29. syyskuuta 2013 osallistujat ohjaavat lyhytelokuvan, joka on käsikirjoitettu edellisten kolmen päivän aikana. Käsikirjoituksen on kirjoittanut yksi uljas lupaava eurooppalainen käsikirjoittaja. Ohjaajat saavat käsikirjoituksen lisäksi lyhytelokuvan näyttelijät ja kuvauspaikat.

Muun työryhmän hankkimiseen osallistujat voivat käyttää omia kontaktejaan tai hyödyntää Euphoria Borealiksen tai Helsingin elokuva-akatemian jäsenkontakteja.

Ohjaaja työskentelee yhdessä tuotantokoordinaattorin kanssa, joka toimii lyhytelokuvan kuvausjärjestäjänä. Lyhytelokuvat tullaan toteuttamaan pienellä budjetilla.

Ohjaajien sessio toteutetaan yhteistyössä NISI MASAn Film Labin ja Helsingin elokuva-akatemian kanssa. Lyhytelokuvat saavat ensi-iltansa R&A-festivaalilla 29. syyskuuta.

Tarkemmat hakuohjeet NISI MASAn sivuilta.

Lisätietoja saa osoitteesta info@euphoriaborealis.net