/ Uutiset

Onko parempaa tapaa nauttia alkusyksyn pimenevistä öistä kuin katsoa elokuvaa ulkona nurmikolla? Rakkautta & Anarkiaa ottaa varaslähdön syksyn elokuvamaratoniin järjestämällä leffapiknikin Helsingin Kansalaisaukiolla. Maanantaina 19.8. klo 21.45 järjestettävällä piknikillä nähdään Baz Luhrmannin räiskyvä musikaalielokuva Moulin Rouge.

Näyttämällä Moulin Rougen R&A haluaa muistella vuotta 2001, jolloin Moulin Rouge oli festivaalin avajaiselokuva ja Luhrmann oli saapunut paikalle esittelemään elokuvansa suomalaiselle yleisölle. Hänen yltiöpäinen ideansa oli päivittää musikaali-genre nykypäivään, uudelle vuosituhannelle. Tarina sijoittuu vuoteen 1899, mutta kuvat ja musiikki monipuolisesti pursuavat vaikutteita ja lainoja 20. vuosisadan kulttuurista, aina impressionismista ja Eric Satiesta Madonnaan ja Bollywoodiin. Elokuva on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Leffapiknik toteutetaan yhteistyössä Helsingin Juhlaviikkojen kanssa. Leffapiknik-sarjan muut näytökset isännöivät Espoo Ciné -festivaalit, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto sekä syksyllä TV2:lla alkava Docventures-ohjelmasarja.

R&A:n isännöimä leffapiknik järjestetään siis maanantaina 19.8 klo. 21.45 Kansalaistorilla (nurmikenttä Musiikkitalon kupeessa). Elokuva on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi ja se kestää noin 130 minuuttia.

 

 

Leffapiknik-ohjelmisto kokonaisuudessaan:

la 17.8. Vicky Cristina Barcelona (Espoo Ciné)
su 18.8. Helsinki, ikuisesti (Kansallinen audiovisuaalinen arkisto)
ma 19.8. Moulin Rouge (R&A)
ti 20.8. Baraka (Docventures esittää)

Kaikki elokuvat alkavat klo 21.45 ja esityspaikkana toimii Kansalaistori. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ota eväskori ja viltti mukaan ja tule fiilistelemään elokuun pimeneviä iltoja ja elävää kuvaa!