/ Uutiset

Useat Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ennakkoon esitetyt elokuvat saavat teatteriensi-iltansa syksyn ja kevään aikana. William Friedkinin loistavan kieroutunut uutuus KILLER JOE sekä Goro Miyazakin nostalginen animaatio KUKKULAN TYTTÖ, SATAMAN POIKA tulivat ensi-iltaan jo viime viikolla 28.9.

Tämän viikon perjantaina 5.10. ensi-iltansa saa Arto Halosen kehuttu ja kohuttu dokumenttielokuva SINIVALKOINEN VALHE, joka nähtiin festivaalin Kotimaisen gaalan elokuvana. Uskalias elokuva kertoo suomalaisen maastohiihdon synkän dopinghistorian ja osoittaa urheilun kautta, kuinka yhteiskuntamme luo pohjan kaksinaismoralistiselle voitontavoittelulle. Ensi viikolla, 12.10., teattereihin tulevat R&A:n Avainelokuviin kuulunut Oliver Stonen RAAKALAISET sekä Sarah Polleyn indiehelmi TAKE THIS WALTZ, jonka pääosissa nähdään Michelle Williams, Seth Rogen ja Luke Kirby.

Marraskuussa ensi-illoissa nähdään Ben Affleckin kiitetty ohjaus ARGO, Valérie Donzellin SOTA ON JULISTETTU, Jacques Audiardin R&A-päätöselokuva LUIHIN JA YTIMIIN sekä Olivier Nakachen ja Eric Toledanon KOSKEMATTOMAT. Joulukuussa ensi-iltavuorossa ovat Ken Loachin viskinhuuruinen ENKELEIDEN SIIVU ja Christian Vincentin HAUTE CUISINE – MESTARI KEITTIÖSSÄ, joista kummastakin järjestettiin R&A:ssa suositut elokuvaillalliset.

Tammikuussa teatteriensi-illassa on R&A:n avajaiselokuva, Benh Zeitlinin ohjaama ja festivaalivieras Dan Janveyn tuottama BEASTS OF THE SOUTHERN WILD.

SUOMEN MARSALKKA on nähtävissä Yle Areenassa. Yle Teemalla elokuva nähdään 6.10. klo 21.

Elokuvateatteri Orionissa esitetään lokakuussa CHICKEN WITH PLUMS ja tammikuussa RENT-A-CAT. Lue lisää Orionin näytöksistä.

Lisäksi ainakin seuraavat elokuvat julkaistaan DVD:llä Suomessa:
BERNIE ohj. Richard Linklater
DAMSELS IN DISTRESS ohj. Whit Stillman
FAUST ohj. Aleksandr Sokurov
GRABBERS ohj. Jon Wright
MARLEY  ohj. Kevin Macdonald
PREMIUM RUSH ohj. David Koepp
TAKE SHELTER ohj. Jeff Nichols

Kuva elokuvasta Sinivalkoinen valhe