/ Uutiset

KAVA:n ja elokuvateatteri Orionin uusi Kuukauden elokuva -esitysformaatti käynnistettiin tänä vuonna yhteistyössä R&A:n kanssa. Ensimmäinen Kuukauden elokuva selvisi festivaalin yleisökilpailussa. Yleisö äänesti neljästä ehdokaselokuvasta voittajaksi japanilaisohjaaja Naoko Ogigamin sympaattisen kissaelokuvan RENT-A-CAT (Rentaneko, 2012). Elokuva esitetään kuitenkin aiemmista tiedoista poiketen vasta tammikuun Kuukauden elokuvana. Samalla se avaa juhlavasti Orionin kevätkauden.

Lokakuussa Orionissa nähdään toiseksi eniten ääniä saanut elokuva, Marjane Satrapin ja Vincent Paronnaudin ohjaus CHICKEN WITH PLUMS (2011), joka kiri äänestyksen loppusuoralla aivan voittajaelokuvan rinnalle. Satrapin sarjakuvaan perustuva elokuva on värikkäällä fantasialla kerrottu tarina maailmankuulusta viulistista, joka päättää kuolla. Pääosassa on hurmaava Mathieu Amalric.

Chicken with Plums Orionissa lokakuussa:
su 7.10. klo 20
to 11.10. klo 17
la 20.10. klo 19
pe 26.10. klo 19

Muut ehdokkaat Kuukauden elokuvaksi olivat IN DARKNESS ja WAR WITCH.

Lisätiedot Kavan sivuilta.