/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin 25. vuosikerran toinen viikonloppu on alkamassa. R&A:ssa ehtii vielä reilun kahden päivän ajan nauttia ikimuistoisista, syvistä, raastavista ja onnellisista elokuvakokemuksista. Esimerkiksi Bio Rexissä nähdään lauantaina 29.9. poikkeuksellisen herkullinen elokuva-aarteiden suora.

Päivän aloittaa lisänäytös Malik Bendjelloulin syvästä musiikkidokumentista SEARCHING FOR SUGAR MAN klo 12. Ruotsalaisen Bendjelloulin ohjaus seuraa kahden fanin uurastusta näiden selvittäessä, pitääkö tarina meksikolais-amerikkalaisen muusikon Sixto Rodriguezin rock ’n’ roll -itsemurhasta paikkansa. Festivaalin yhdeksi suosikiksi noussut, mieleenpainuva elokuva pyrkii paikantamaan totuutta rock-maailman vähemmän tunnetusta legendasta.

Heti perään, klo 14, nähdään Rexissä rakastetun ranskalaisohjaaja Michel Gondryn ainutlaatuinen ja räväkkä THE WE AND THE I, joka sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Gondryn energinen uutuuselokuva kertoo joukosta bronxilaisteinejä, jotka nappaavat lukion viimeisen päivän jälkeen saman bussin läpi hikisen New Yorkin. Oscar-palkittu Gondry kehitti elokuvaa näyttelijöiden kanssa koulupäivän jälkeisessä työpajassa Bronxissa.

Iltapäivää jatkaa klo 16 Lynn Sheltonin herkkä ohjaus YOUR SISTER’S SISTER, joka seuraa hienovaraisella tavalla ihmissuhdekoukeroita syksyisissä mökkimaisemissa. Improvisaatiota hyödyntämällä toteutettu elokuva on viisas sarja intiimin arkipäiväisiä kohtauksia, joissa loistavat äärimmäisen luontevat näyttelijät Emily Blunt, Mark Duplass ja Rosemarie Dewitt.

Klo 18.30 siirrytään poliittisen trillerin pariin. Ben Affleckin (The Town, 2010, Gone Baby Gone, 2007)  ohjaama ARGO sai huimat suosionosoitukset niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin parhaillaan käynnissä olevilla San Sebastianin elokuvajuhlilla.  Älykäs elokuva kertoo kuuden amerikkalaisen pelastamiseksi järjestetystä salaisesta operaatiosta, joka tapahtui Iranin panttivankikriisin kulisseissa. Operaation kulku pysyi salassa vuosikymmenten ajan.
”Argo i
s a crackerjack political thriller told with intelligence, great period detail and a surprising amount of nutty humor for a serious look at the Iran hostage crisis of 1979-81.”  -Todd McCarthy, The Hollywood Reporter

Bio Rexin illan päättää kanadalaisohjaaja Xavier Dolanin järisyttävän kaunis, 1980- ja 90-lukujen estetiikkaa hienosti hyödyntävä LAURENCE ANYWAYS. Nuoren ohjaajalahjakkuuden uusi elokuva kertoo suuresta rakkaudesta tilanteessa, jossa parisuhteen mies ilmoittaa yhtenä päivänä haluavansa jatkaa elämäänsä naisena.

Bio Rex lauantaina 29.9.:
Klo 12: Searching for Sugar Man
Klo 14: The We and the I
Klo 16: Your Sister’s Sister
Klo 18.30: Argo
Klo 21: Laurence Anyways

Näytöksiin on lippuja jäljellä.

Näytöksiä järjestetään viikonloppuna lisäksi Andorrassa, Orionissa, Dubrovnikissa, Kino Engelissä sekä Kesäkino Engelissä.

Kuva elokuvasta Argo.