/ Uutiset

Kotimaisen elokuvan viikko järjestettiin kolmannen kerran 20.–27.9.2012. R&A:n yhteydessä järjestetyssä tapahtumassa esitettiin 23  tämän vuoden kotimaista ensi-iltaelokuvaa. Suomalaiset elokuvat keräsivät viikon aikana teattereihin lähes 3000 katsojaa.

Tapahtuman päättäneessä gaalassa jaettiin torstai-iltana 27.9. elokuva-alan ammattipalkinnot. Näyttelijä Mari Perankosken juontamassa gaalassa palkittiin seuraavat kotimaisen elokuva-alan ammattilaiset:

Vuoden tuottaja: Tero Kaukomaa / Iron Sky
Vuoden elokuvaohjaaja: Sakari Kirjavainen / Hiljaisuus
Vuoden käsikirjoittaja: Veli-Pekka Hänninen / Varasto
Vuoden elokuvanäyttelijä: Joonas Saartamo / Hiljaisuus
Vuoden työtoveri: Tomi Lakonen
Dokumenttipalkinto: Sari Volanen / Yle

Lisätietoja Suomen elokuvasäätiön sivuilta.

Kuva elokuvasta Iron Sky