/ Uutiset

Festivaalin juhlavuoteen kuuluu paitsi entistä tuhdimpi elokuvaohjelmisto, myös joukko muita elokuvaan liittyviä tapahtumia. Ensimmäisen viikonlopun Haute Cuisine- ja Enkeleiden siivu -leffaillalliset olivat valtavan suosittuja. Haute Cuisine -elokuvasta järjestetäänkin toinen leffaillallinen ensi viikon lauantaina 29.9. klo 18.45. Liput  (49e) ovat nyt myynnissä.

Perjantaina 28.9. 18 Meals -leffaillallisella klo 18.30 nautitaan espanjalaisia herkkuja elokuvan inspiroimana. Elokuvan ohjaaja Jorge Coira osallistuu sekä elokuvan näytökseen että illalliselle. Illalliset järjestetään yhteistyössä Ravintola Sunnin kanssa.

Alkuviikosta on luvassa toisenlaista erikoisohjelmaa, kun musiikin ja elokuvan ystäviä hemmotellaan Orionin Konserttikinoissa. Maanantaina 24.9. klo 21 nähdään Das Kapital -jazzyhtyeen omaperäinen yhdistelmä elokuvaa ja livemusiikkia On Foreign Soil -Konserttikinossa. Tiistaina 25.9. klo 21 arvostettu elokuvantekijä Ilppo Pohjola tuo Orioniin 1 Plus 1 Plus 1 – Sympathy for the Decay -kokonaisuuden, jossa musiikki, kokeelliset kuvat ja dokumentaarinen sisältö yhdistyvät rytmikkääksi sekoitukseksi.  Teosta säestää Jim McKeen ja Pekka Lapin livenä soittama elektroninen musiikki. Liput Konserttikinoihin maksavat 12 euroa.

R&A:n klassikkosarja Tulikukkia Rakkautta & Anarkian arkistoista jatkuu koko viikon Kesäkino Engelissä.

Kuva Haute Cuisine -leffaillalliselta 21.9.
Kuva: Lauri Hassi